În lume

articolul anterior articolul urmator

Brazilia: Peste jumătate de miliard de albine au murit în decurs de trei luni

1
20 Aug 2019 07:13:22
Autor: Cristina Ene
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Peste o jumătate de miliard de albine au murit în Brazilia în decurs de trei luni, în marea  lor majoritate din cauza pesticidelor, potrivit Bloomberg citat de CBS News.

Peste 75 la sută din culturile din întreaga lume depind de polenizarea realizată de albine, potrivit raporatelor ONU privind Agricultura şi  Resursele de hrană (FAO).
 
FAO  a avertizat în legătură cu importanţa protejării populaţiei de albine pentru asigurarea resurselor de hrană puse sub semnul întrebării după ce 500 de milioane au fost răpuse de pesticide în Brazilia.
 
Moartea masivă a albinelor a fost raportată de către 4 state brazilieie. Doar în Rio Grande do Sul au murit 400 de milioane de albine. Aldo Machado, vicepreşedintele asociaţiei de conservare a albinelor din acest stat, a spus că colonia sa a fost decimată în mai puţin de 48 de ore după ce o parte din albine au manifestat semne de boală.
 
„Odată ce albinele sănătoase încep să cureţe stupii de albinele aflate pe moarte se contaminează, astfel că mor în masă”, a spus Machado. 
 
Pesticidele responsabile în mare parte de moartea masivă a albinelor sunt neonicotinoidele şi fipronilul –substanţe interzise în Europa. Potrivit Greenpace Unerathed, utilizarea pe scară largă a acestor produse a crescut de la venirea la putere a fostului preşedinte Michel Temer şi a preşedintelui actual Jair Bolsonaro .
 
În doar trei ani, 193 de erbicide şi de compuşi chimici din pesticide care au fost interzise în UE, au fost înregistrate în Brazilia, care a devenit cel mai mare cumpărător de pesticide din lume.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
20.08.2019, 14:17:17

Neonicotinoidele or fi interzise în UE dar nu și în România. Neociocoii români, cei cu ferme de mii de hectare au un cuvânt greu de spus și au convins majoritatea pesedo-aldistă să le aprobe amânarea cu mulți ani a interdicției cerute de Bruxelles.

+1 (1 vot)
Modifică Setările