Această interdicţie este impusă într-un moment în care o iniţiativă cu privire la importul de medicamente, promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump pentru a scădea preţurile, intră în vigoare luni în Statele Unite.
Noua măsură va permite posibilitatea de a aduce de pe piaţa canadiană în Statele Unite anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă, a explicat ministrul canadian al Sănătăţii într-un comunicat.
„Orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada”, se menţionează în comunicatul preluat de AFP.
„Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”, a subliniat ministrul canadian al Sănătăţii, Patty Hajdu.
Canada este o piaţă mică, ce reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, în comparaţie cu 44% cât reprezintă Statele Unite. În Canada, 68% din medicamente sunt achiziţionate din străinătate, notează AFP.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
2 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
In Canada, EpiPen costa 100 de dolari iar in USA costa intre 6 si 800 de dolari.
Normal că interzic exportul când concernele farmaceutice fac un lobby atât de agresiv pe lângă politicieni, adică corup legal conducerea. În SUA plătești ca boierul medicamente care nu costă nici pe departe atât de mult (în alte țări) cât costă producția lor și Trump a vorbit despre asta recent. Ironia este că producția medicamentelor, în multe cazuri, este localizată în aceleași țări/locuri, dar la vânzare unii au un preț mai mare, alții mai mic. Politicienii au grijă să-ți umple buzunarele cu bani murdari și să lase prostimea să se chinuie cu prețuri tot mai mari la orice produs. Vai de cei bolnavi în orice țară.