În lume

articolul anterior articolul urmator

Cât au costat catastrofele naturale şi dezastrele provocate de om în primul semestru al anului în curs

11
17 Aug 2019 12:09:09
Autor: Ion Gaidau
Vedere aeriană a distrugerilor produse de incendiul Tubbs, în Santa Rosa, California FOTO Guliver/ Getty Images/ Justin Sullivan
Vedere aeriană a distrugerilor produse de incendiul Tubbs, în Santa Rosa, California FOTO Guliver/ Getty Images/ Justin Sullivan

Catastrofele naturale şi dezastrele provocate de om s-au soldat cu peste 5.000 de morţi şi dispăruţi generat, precum şi cu pierderi economice în valoare de 39,7 miliarde de euro în primele şase luni ale anului 2019, arată un studiu al companiei de asigurări Swiss Re.

Majoritatea pierderilor suferite în primul semestru al anului în curs provin din furtuni şi inundaţii, precizează compania elveţiană într-un raport consultat de AFP.

Catastrofele naturale contribuie cel mai mult la aceste pierderi, cu 36 de miliarde de euro. Celelalte 3,7 miliarde de euro rezultă din dezastre provocate de om, precum accidentele industriale. Companiile de asigurări au acoperit doar 17,1 miliarde de euro din aceste pierderi, potrivit Swiss Re.

Cea mai gravă catastrofă naturală a fost ciclonul Idai, care a provocat moartea a peste 1.000 de persoane în patru ţări din Africa: Mozambic, Malawi, Zimbabwe şi Madagascar.

Primul semestru din 2019 „a arătat din nou deficitul de protecţie existent în ţările emergente“, a declarat Martin Bertogg, responsabil de riscuri în caz de catastrofe la Swiss Re.

Totuşi, pierderile înregistrate în primele şase luni ale lui 2019 sunt mai mici în comparaţie cu media pierderilor pentru aceeaşi perioadă din ultimii zece ani.

Anul trecut, de exemplu, pierderile erau estimate la 45,9 miliarde de euro pentru aceeaşi perioadă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Martin Luther
17.08.2019, 12:32:11

Catastrofele naturale, gen inundatii sau uragane, nu sunt provocate de om. Ele au existat dintotdeauna. Propaganda ecomarxista. Doar daca da un nebun foc unei paduri putem spune asta. Insa se intampla rar.

-3 (7 voturi)
Codruta=Tepes
17.08.2019, 18:09:24

@Martin Luther Nicio legatura intre defrisari si inundatii, nici intre incalzirea globala si frecventa mai mare a fenomenelor meteorologice extreme, nici poluare nu exista, e doar propaganda totul, de fapt ele nici nu exista, sunt holograme proiectate cu tehnologie ecomarxista. Intre realitatea din fata ochilor si negarile ilogice venite de la adeptii cultui trumpist, trumpismul castiga in mintile obosite sau prea odihnite ale unora...

+4 (4 voturi)
Codruta=Tepes
17.08.2019, 18:16:35

@Martin Luther P.S.: Ce urmaresc acei elvetieni e doar o infima parte a costurilor poluarii si incalzirii globale. De exemplu doar poluarea marilor si oceanelor cu cele peste 8 milioane de tone de materiale plastice pe an ne costa peste 2.5 trilioane de dolari pe an conform Plymouth Marine Laboratory.

+4 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
17.08.2019, 17:27:09

Cel mai mult costa razboaiele americane ...dar nu conteaza...trilioane de $$ se printeaza necontenit fara acoperire pentru plata acestor cheltuieli nebunesti.....

0 (2 voturi)
Sorin Barbu
17.08.2019, 19:35:25

este din cauxa criminalilor de americani cu ,,democrația lor ,,cu tot .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)