În lume

articolul anterior articolul urmator

Ce s-a întâmplat cu delfinii ucigaşi cumpăraţi de Iran de la sovietici

9
14 Jan 2020 13:49:39
Autor: George-Andrei Cristescu
Iranul a cumparat de la Ucraina mai multi delfini ucigasi in anul 2000 FOTO Getty Images
Iranul a cumparat de la Ucraina mai multi delfini ucigasi in anul 2000 FOTO Getty Images

Acum 20 de ani, în primăvara anului 2000, un rus pe nume Boris Zhurid a trebuit să ia o decizie dureroasă şi să-şi vândă animalele pe care le pregătise pentru misiuni militare. Ani de zile, Zhurid a antrenat un grup de delfini pentru a ucide în slujba Marinei Sovietice, potrivit BBC.

El şi alţi experţi au învăţat mamiferele să ţintească scafandrii inamici cu harpoane legate de spatele lor sau să transporte mine către vasele imanice în atacuri sinucigaşe. Delfinii putea distinge submarinele sovietice de cele străine prin felul cum le sunau elicele.

Însă atunci când finanţarea pentru proiect s-a epuizat - şi programul sovietic al delfinilor s-a transferat la Marina ucraineană – Zhurid şi-a adus animalele la un delfinariu privat din Peninsula Crimeea, unde făceau spectacole pentru turişti. În cele din urmă, Zhurid nu şi-a mai putut permite să îngrijească animalele.

„Nu pot suporta să-mi văd animalele murind de foame”, a declarat antrenorul pentru ziarul rus Komsomolskaya Pravda. „Nu mai avem medicamente, care costă mii de dolari şi nu mai avem peşti sau suplimente alimentare”.

Zhurid nu a avut de ales şi a vândut delfinii săi – alături de morse, lei de mare, foci şi o beluga – către un delfinariu din Iran unde, potrivit BBC, antrenorul avea să-şi „continue cercetarea ştiinţifică”. Zhurid nu a precizat ce vor face mercenarii săi acvatici în noua locaţie, dar a precizat pentru sursa citată că este „pregătit să merg la Allah şi chiar şi la diavol, câtă vreme animalele mele vor fi bine acolo”.

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu delfinii din Golful Persic de la vânzarea din anul 2000 încoace. Delfinii au o speranţă de viaţă de 50 de ani şi chiar mai mult, aşa că asasinii originali ar putea încă fi în viaţă. La fel, Zhurid, „ar fi putut pregăti mai mulţi delfini ucigaşi pentru a-i folosi împotriva vaselor occidentale”, potrivit lui Blake Stilwell, de la Military.com.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

spaima vitelor
14.01.2020, 14:05:44

Ce uita sa mentioneze FAKE NEWS, e ca: acesti delfini ucigasi muscau din navele inamice daca incarcatura exploziva nu functiona, si gadilau scafandrii inamici daca acestia erau imuni la harpon sau le placea cand erau penetrati.....

+4 (12 voturi)
Moftangiul Român
14.01.2020, 15:00:17

O MOSTRA DE NON-GANDIRE: „...pregătit să merg la Allah şi chiar şi la diavol, câtă vreme animalele mele vor fi bine acolo...” Deci omul le pregateste pentru misiuni in care animalele pier (pe modelul cainilor dresati sa cauta hrana sub tancuri si care erau detonati de la distanta de catre rusi in al doilea razboi mondial), le distorsioneaza toata viata in captivitate si le tine in stare de dependenta (acestea se mai si imbolnavesc, pe deasupra, vezi afirmatia despre medicamente) insa tine la ele, dobitocul, si-l doare sufletul ca acestora nu le mai era bine ... CAT DE NEOM POTI FI SA FACI SI SA SPUI UNA CA ACEASTA?!

+6 (6 voturi)
Dream Pervertor
14.01.2020, 15:40:36

...i-au prins americanii si i-au dresat ca sa fie pacifisti!

0 (4 voturi)
Roy Peters
14.01.2020, 15:50:11

O ineptie totala, publicata brambura de persoane cu intelectu-n pioneze...

+3 (5 voturi)
Sorin Ionascu
14.01.2020, 17:42:30

"Ce s-a întâmplat cu delfinii ucigaşi cumpăraţi de Iran de la sovietici" (titlu) - de fapt, nu stim nimic (articol). Un jeg publicistic maxim, un text in care nu spui nimic, dar prin care vrei sa ai rating. JOS!!!!!!!!!!!!!!!!

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările