În lume

articolul anterior articolul urmator

Cel puţin 130.000 de animale vii din România riscă să moară în canalul Suez, în „cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”

34
27 Mar 2021 18:34:27
Autor: News.ro

Organizaţia Animals International anunţă, sâmbătă, că nu mai puţin de 10 vapoare încărcate cu cel puţin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către ţări terţe din Orientul Mijlociu. Animalele riscă să moară de foame şi de sete.

”Blocajul este cel mai mare din istorie şi a survenit marţi 23 martie în urma eşuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume care măsoară 400 metri lungime, cântăreşte 220 mii tone şi a blocat canalul Suez pe întreaga sa lăţime. În ciuda eforturilor permanente ale autorităţilor egiptene, nava nu a putut fi mişcată şi nu se ştie când va fi remediată situaţia”, a transmis, sâmbătă, Animals International.
 
Directorul organizaţiei, Gabriel Păun, afirmă că situaţia riscă să devină ”cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”.
 
”Situaţia în Suez este critică şi riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oiţe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câţiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut", a declarat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.
 
Cele 10 vapoare identificate de Animals International care au plecat din portul Midia încărcate cu animale cu destinaţii care includ traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star şi Taiba.
 
Organizaţia atrage atnţia că România este deja în vizorul Comisiei Europene care a constatat numeroase deficienţe în portul Midia.
 
"Tragedia de la Midia, din noiembrie 2019, când vaporul Queen Hind s-a răsturnat, omorând peste 14.500 de animale a traumatizat o lume întragă care a văzut imaginile ce nu fac cinste ţării noastre. Singura şansă să evităm o situaţie şi mai gravă este ca România să suspende imediat exportul cu animale vii, să cheme înapoi toate vapoarele cu animale care aşteaptă intrarea în Suez şi să înceapă cu această ocazie exportul de carne în loc de animale vii. Ar fi un comerţ care ar anula suferinţa inutilă a animalelor şi ar fi mai rentabil economic pentru România", a a mai declarat Păun.
 
Animals International solicită ANSVSA să suspende exportul de animale vii către ţări terţe şi să cheme înapoi toate vapoarele care sunt deja în apropierea canalului Suez. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

ovidiu preda
27.03.2021, 18:46:55

Arabii papa doar carne halal, adica proaspata si animalul sacrificat intr-un anume fel

-4 (10 voturi)
Ce ar spune Isus
27.03.2021, 19:17:16

Se pot sacrifica halal, in niste abatoare certificate halal in Constanta, si s-ar tripla profitul. In orice caz: sa le dea drumul pe camp la animale, cand raman fara hrana, in loc sa moara. Sa le salveze localnicii. Se salveaza bani la curatenia vasului, si se salveaza obrazul si omenia echipajului.

+7 (9 voturi)
ovidiu preda
27.03.2021, 18:52:49

Initial au dat vina pe o defectiune a sistemului hidraulic, apoi ca a fost o furtuna de nisip si a scazut vizibilitatea, apoi au bagat minciuna ca a batut puternc vintul....acum vin si cu varianta ce e o eroare de pilotaj....deci o gramada de minciuni

-1 (7 voturi)
Kongo-Müller
27.03.2021, 19:29:51

Si-a bagat pisica Mossadului coada. Televiziunile si presa, care sunt controlate de cei "alesi", evita cuvantul "sabotaj" ca dracul tamaia. Daca era un simplu accident, israelienii ar fi incercat de mult sa dea vina pe Iran si Siria.

+7 (9 voturi)
Sergiu Simion
27.03.2021, 19:19:15

In istorie nu exista coincidente. Cui prodest ? Sabotaj ? Vom afla in curand .

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările