articolul anterior articolul urmator

China, noua poartă obligatorie de trecere

59
9 Jan 2018 18:58:10
Cristian Unteanu
FOTO 123RF
FOTO 123RF

59 Comentarii

Iulian Arion
9.01.2018, 19:09:47

Din 1-dec-2017, Romania plateste cate 200 000 euro pentru fiecare zi intarziere in ecologizarea gropilor de gunoi. Toate termenele anmgajate s-au epuizat. Toate sumele alocate s-au topit in decontari de lucrari fictive de "ecologizare". Prim-ministrii, ministrii mediului, ministrii integrarii europene nu au fost interesati de acest aspect. Avutia nationale din care se platesc penalizarile la UE este creata prin munca utila. Cei mentionati mai sus nu stiu ce e munca, pentru ca n-au practicat-o. Nu le place! De parca munca ar fi una dintre placerile omului. Cum a rezolvat China aceasta problema a gunoiului? In Norvegia, Elvetia ceea ce nu poate fi reciclat, refolosit este ars.

+6 (8 voturi)
Inndividual Tarrgeted
9.01.2018, 19:14:41

Da' acum ce au de-mi dau in cap? Au detectat ceva rest de minte, ceva proces de gandire ramasa si s-au repezit sa-l stinga? Ii trag peste cu festeala "Trebuie sa aflam adevarul" si gata, asta tine loc de demonstratie logica, dovada, explicatie. Pentru ce e justitia, adevarul?; nu pentru oameni, nu ei sunt beneficiarii finali ai justitiei? Sau se cauta adevar de dragul lui, pornind paradoxal mereu de la premisa contrara, absurda, a unei vinovatii imposibile si ilogice, mergand impotriva evidentei, a putin probabilului, a fantasticului de hollywood; mergand in dauna omului, a mea, asa cum nu este finalitatea justitiei, facand rau nemasurat pentru un asa-zis bine minuscul, o certitudine oricum evidenta cu ochiul liber? Daca justitia e pentru oameni, nu sunt si eu om, nu am si eu dreptul la binefacerile acestei justitii, la aceeasi pavaza si beneficii? Pentru ce victimele sunt victime, iar eu sunt victimizat de catre stat mai rau ca ele doar pentru niste vorbe? Cum, facem rau de moarte unuia pentru ca ipotetic si nelogic sa fie bine altuia, un bine fictiv, asezat pe premisa mincinoasa, rau statuat in multele lui "deductii" de la bun inceput? Dar asta e sentinta laconica de izbire in cap, sentinta suprema de pierdere a mintii, deci a vietii. Ce poate fi mai grav, mai calcator de lege, mai asasin cu omul si mai abuziv de atata? Sunt condamnat in efect la pedeapsa capitala pentru vorbe, sunt executat mai rau decat victimele initiale, cu suferinta carora nu am nici o legatura sau vinovatie doar pentru niste vorbe aiurea. Si ei care cica fac justitie! Nu, e asasinat de dragul asasinatului, e inimicitia venita nu stiu de unde, e incununarea pascutului cu primejdii cu anii, e reflexul suspiciunii si aratarii cu degetul, a trasului cu urechea, a delatiunii proaste, neintelegatoare de vorba, context ori gluma, a muncii securistice tampite si fara de rost, a desartarii vinii si a cartofilor fierbinti alui aflat cel mai jos in povestea asta atunci cand suma prostiilor de decade s-a umplut pana la refuz. Stiti pentru ce platesc eu? - pentru ca nu le vine sa creada nici lor insile cate prostii insumate si insiruite au facut, nu le vine sa creada ca toata harababura asta li se datoreaza integral! Ca sa se convinga - daca le spune oricine altcineva, nu-l cred - trebuie sa trec eu prin asta; adica sa-mi pierd eu mintile si viata ca sa se convinga prostii cei tari ca au fost complet cretini!

-2 (4 voturi)
Inndividual Tarrgeted
10.01.2018, 02:20:28

Comentariu considerat abuziv.

Iulian Arion
9.01.2018, 19:18:24

In cadrul acordului de liber schimb UE- China, trebuie stabilite mai intai principiile: - produsele non-stantandard (chinezariile) nu vor face obiectul acordului - doar produsele companiilor care-si proceseaza, confineaza si stocheaza deseurile nereciclabile din productie fac obiectul tratatului. Chinezii sunt foarte lacomi. La fel si ceilalti din acea zona folclorica.

+6 (8 voturi)
stodeviati
10.01.2018, 06:50:27

Comentariu considerat abuziv.