În lume

articolul anterior articolul urmator

Contabili ai armatei ruse au deturnat prime destinate soldaţilor care luptă în Cecenia

0
23 Sep 2011 12:07:19
Autor: Ana-Maria Vieru

Contabili ai armatei ruse au deturnat peste 113 milioane de ruble (2,6 milioane de euro) din bugetul pentru prime destinate soldaţilor care participă la "operaţiuni antiteroriste" în Cecenia, informează cotidianul Nezavissimaia Gazeta în ediţia de vineri, transmite AFP

Potrivit Parchetului rus, aceşti contabili, al căror număr nu a fost precizat, au deturnat fonduri timp de doi ani, falsificând documente.

"Datorită banilor furaţi, ei au achiziţionat autovehicule scumpe, bunuri imobiliare şi au deschis conturi bancare bine ascunse", explică Biroul Procurorului, într-un comunicat.

Nezavissimaia Gazeta subliniază că acest caz evidenţiază din nou nivelul corupţiei din armata rusă, care este vizată de numeroase scandaluri de deturnare de fonduri.

Autorităţile ruse dau asigurări că luptă împotriva corupţiei în ţară, dar preşedintele Dmitri Medvedev a recunoscut de mai multe ori că succesele în domeniu sunt limitate.

"Acest lucru dovedeşte că, în serviciile armatei, tot sistemul de control al cheltuielilor bugetare s-a prăbuşit", notează cotidianul rus.

Statul rus acordă prime soldaţilor care participă la "operaţiuni antiteroriste", termenul folosit de autorităţi pentru a descrie operaţiunile de luptă împotriva rebeliunii islamiste din republicile caucaziene.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările