În lume

articolul anterior articolul urmator

Continuă manifestaţiile antiamericane în Afganistan

0
24 Feb 2012 15:03:27
Autor: adevarul

Sute de afgani au manifestat din nou, astăzi, la Kabul şi în alte cel puţin cinci provincii ale Afganistanului, protestând faţă de incinerarea unor exemplare ale Coranului, marţi, într-o bază militară americană, relevă AFP.

UPDATE Ora 16.00: 12 persoane au murit, astăzi, în cursul demonstrațiilor antiamericane din Afganistan, relatează Reuters.

UPDATE Ora 15.10: Trei demonstranți şi un militar au fost ucişi, astăzi, în oraşul afgan Herat, în cursul manifestaţiilor antiamericane izbucnite ca reacţie la arderea unor exemplare ale Coranului într-o bază americană, transmite AFP.

La Kabul, manifestaţia s-a desfăşurat în cinci sectoare ale oraşului, conform poliţiei. Proteste au fost semnalate şi în provinciile Baghlan (nord), Kunduz (nord), Bamyan (centru), Ghazni (centru) şi Nangarhar (est).

Un reporter AFP a susţinut că, în capitală, armata a tras focuri de avertisment pentru a îndepărta mulţimea şi că un bărbat a fost rănit în şold de un glonţ. Câteva sute de protestatari au fugit în acele momente. Aproximativ 50 de manifestanţi şi-au continuat marşul spre centrul oraşului, blocat de poliţie.

Aceste proteste au început după rugăciunea de vineri, în timpul căreia cel puţin un imam din Kabul a îndemnat credincioşii să manifesteze împotriva distrugerii cărţii sfinte a islamului.

În cursul primelor trei zile de manifestații, cel puţin 15 persoane au murit, între care doi militari americani.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările