În lume

articolul anterior articolul urmator

Contra naturii: o bufniţă creşte pui de găină

0
25 Apr 2012 20:23:04
Autor: adevarul

O bufniţă pe nume Purice, din Germania, îşi dorea atât de mult progenituri, încât, atunci când nu i-a putut avea, a acceptat şi pui de găină.

Îngrijitorii de la Grădina păsărilor din Parcul Prey (Saarburg) au observant comportamentul păsării şi i-au dat să clocească ouă de găină. Mama-surogat face o treabă excelentă şi creşte puii ca şi când ar fi ar ei, scrie "Der Spiegel". Bufniţa are deja o experienţă de patru săptămâni ca mămică de pui de găină. "Face treabă bună", declară, cu umor, directorul parcului, Wolfgang Klotzbücher, adăugând că nu a auzit să se fi întâmplat pe undeva vreun caz similar. "Îi vede pe puii de găină ca pe propriii pui. Şi e foarte fericită", mai spune directorul.

Îngrijitorii au decis să aducă ouă de găină după ce au observant că Purice (în vârstă de 14 ani şi numită aşa pentru că, atunci când era pui, era extrem de mică), după ce au observant o tendinţă permanentă a acesteia de a cloci. Dar pasărea nu putea avea pui ai ei. Din cauză că a fost crescută de oameni, nu ar fi recunoscut o bufniţă mascul ca fiind din propria special, iar împerecherea ar fi fost aproape imposibilă. Depunea ouă în fiecare an, dar pentru că nu erau fertilizate, nu se întâmpla nimic.

Aşa că angajaţii parcului au decis să îi aducă ouă de găină fecundate. Le-a clocit perfect timp de 21 de zile. Iar când puii au început să iasă din găoace, iniţial, îngrijitorii i-au luat de lângă bufniţă, de teamă că îi va mânca. Pentru bufniţe, puii de găină sunt mâncarea de bază. Dar Purice a devenit extrem de tristă când I s-au luat puii. Aşa că I s-au dat înapoi. Şi chiar dacă mama adoptivă mai face mici greşeli - să le ofere puilor de pildă carne în loc de grăunţe - este extrem de iubitoare, mai scrie "Der Spiegel".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările