În lume

articolul anterior articolul urmator

Crăciun în haos: Al Qaeda plănuieşte atacuri sinucigaşe în Europa şi SUA

0
16 Dec 2010 04:53:02
Autor: adevarul

Autorităţile din Irak au obţinut mai multe informaţii de la insurgenţii capturaţi zilele trecute, care aparţin grupării Al Qaeda, conform cărora reţeaua teroristă plănuieşte atacuri sinucigaşe în SUA şi Europa, în vacanţa de sărbători.

Ministrul de Interne irakian, Jawad al-Bolani, a dezvăluit că au fost arestaţi 39 de militanţi Al Qaeda la începutul lunii,care au declarat că incidentul de la Stockholm a fost unul plănuit şi ca făcând parte dintr-o serie de alte atentate.

Ministrul de Externe irakian, Hoshyar Zebari, a declarat că "ne confruntăm cu o situaţie critică", informează Daily Mail.

Ambii miniştri au informat Interpolul şi au alertat autorităţile din SUA şi ţările europene. Niciun oficial nu a specificat care ţară de pe Bătrânul Continent este vizată.

Anul trecut de Crăciun, unul dintre terorişti a încercat un astfel de atac sinucigaş, în Detroit, ascunzându-şi bomba în lenjeria intimă. El a fost descoperit şi oprit la timp.

Un alt astfel de act sinucigaş a avut loc şi la 20 decembrie 2001, când Richard Reid a vrut să detuneze avionul dintre Paris şi Miami, ascunzând bomba în pantofi. Nici planul său nu a reuşit!
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările