În lume

articolul anterior articolul urmator

De ce consideră OMS că administrarea celei de-a treia doze  de vaccin anti-COVID-19 este „imorală”

3
13 Oct 2021 15:13:22
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în unele ţări este „imorală, incorectă şi trebuie să se oprească”, având în vedere că imunizarea stagnează în Africa, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează miercuri CNN.

„A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace", a declarat marţi şeful OMS pentru CNN, potrivit Agerpres.

OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor de rapel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-COVID-19.

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin la peste 50% din populaţiile lor, în timp ce doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Creier de cristal
13.10.2021, 15:21:07

OMS sa inceteze politica neomarxista....e cam greu avand in vedere ca e condusa de un comunist Etiopian..

-21 (21 voturi)
butelie ilie
13.10.2021, 15:30:08

Creiere, lasa omul in pace. Are si el agenda, agenda scrisa de altii.

-11 (13 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
13.10.2021, 15:31:22

OMS este responsabila pentru intreaga umanitate-dar mai ales pentru cei aflati in suferinta. OMS trebuie ascultata si respectata. ...Sigur ca in cazul Africii, nu se poate face mare lucru. Sunt din alt secol.

-12 (12 voturi)
Modifică Setările