În lume

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere Historia la Adevărul LIVE, ora 12:00. Scandalul submarinelor şi armata europeană

2
24 Sep 2021 11:26:35
Autor: Historia ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preşedinţii Biden şi Macron au încercat să reducă tensiunile apărute între cele două ţări într-o  o convorbire telefonică, primul dialog dintre cei doi, după ce Franţa a reacţionat furios în urma pierderii unui contract de miliarde de euro în favoarea SUA pentru livrarea de submarine către Australia.

Cele mai importante rezultate ale discuţiei sunt  revenirea ambasadorului francez la Washington şi promisiunea unei întâlniri dintre preşedinţii american şi francez în următoarele săptămâni.

Cât de mult a aplanat acest prim contact tensiunile dintre cele două ţări? Ce efecte pe termen lung va avea scandalul submarinelor şi unde va ajunge discuţia strategică privind autonomia europeană şi crearea unei armate europene?

Discutăm la Dezbaterile Historia cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu profesorul Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial pentru Securitate şi Politică Externă, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iobag Nerfos
24.09.2021, 12:09:05

Eu n-am inteles un lucru, Australia este membra a Commonwealth, UK are submarine nucleare construite la ei, nu cumparate, deci dispune de tehnologia necesara construrii de submarine cu propulsie nucleara. Si atunci de ce nu le dau britanicii australienilor tehnologia, de ce se bat americanii si francezii pe tema asta si mai ales de ce nu au nimic de comentat britanicii?

-7 (9 voturi)
Vasile Naftuli
24.09.2021, 12:51:14

Axa București - London - Washington.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările