În lume

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere Historia: Gambitul lui Putin şi răspunsul Occidentului | VIDEO

5
26 Nov 2021 10:42:37
Autor: Historia ro

Sfârşitul anului a adus noi crize la graniţele Europei. Migranţi aduşi prin Belarus au forţat săptămâni la rând frontiera Poloniei, fiind nevoie de utilizarea forţei şi de o un răspuns foarte ferm din partea aliaţilor europeni şi NATO pentru ca presiunea de la graniţa să fie diminuată.

La frontiera Ucrainei, o nouă concentrare  de trupe ale Rusiei a generat o intensă activitate diplomatică şi numeroase reacţii din partea Occidentului, mulţi temându-se că Rusia va încerca să intervină militar păentru a controla o porţiune mai mare din teritoriul ucrainean. Ce urmăreşte liderul de la Kremlin prin asemenea desfăşurări?
 
Care sunt riscurile unui conflict direct? Care sunt obiectivele pe termen lung? 
 
Discutăm la Dezbaterile Historia despre toate acestea cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu Ştefan Popescu, istoric şi analist de politică externă, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lucifer
26.11.2021, 10:56:04

Se pare că " soluţia" ruso-americană în cazul Ucrainei este războiul.

-16 (16 voturi)
Stengaru Cosmin
26.11.2021, 11:18:49

......... Ca doar nu degeaba s-au obosit Americanii sa preia controlul Ucrainei , trebuie sa le iasa un oarece folos . Si vor lupta cu rusii pana la ultimul ucrainean , rusofonii , rusofilii presupun ca vor dezerta in masa .

-16 (16 voturi)
Lucifer
26.11.2021, 11:24:17

Dom'le, nu se poate fără conflicte prin interpuşi. După închiderea conflictelor din Afganistan, Irak şi Siria trebuie deschise altele noi. Ucraina şi Taiwanul sunt taman bune, mai ales că Rusia şi China sunt de acord.

-15 (15 voturi)
Stengaru Cosmin
26.11.2021, 12:49:45

........... Lucifer Nu as spune ca sunt de acord , ci ca li se forteaza mana . Si Rusia si China sunt de acord cu actualul status qvo . Dar ambelor li se forteaza mana . Interese de razboi au altii , care nu vor sa piarda actualul statut de hegemon global , de fapt nu vor sa arate ca deja l-au pierdut .

-17 (17 voturi)
Stengaru Cosmin
26.11.2021, 11:16:54

......... "Migranţi aduşi prin Belarus .... " Tot pe baza de "suspiciuni rezonabile" , celebra zicere a d-ne Kovesi ? Chiar atat de nevolnice sa fie serviciile secrete ale NATO incat sa nu poata aduce probe clare ale implicarii autoritatilor din Belarus in " aducerea " respectivilor migranti ? Macar in cazul primului val de migranti , se poate vorbi de declaratia d-nei Merkel , cum ca Germania are nevoie de 1 mil de migranti , declaratie care a generat valul , nu i-a adus Merkel sau Germania . Aici , toata presa spune ca regimul i-a adus , ceea ce nu-i totuna cu a le permite sa vina si eventual a nu se implica in tentativa lor de a trece granita spre El Dorado .

-17 (17 voturi)
Modifică Setările