În lume

articolul anterior articolul urmator

Directorul OMS: „Pandemia de COVID a provocat mai multe traume decât al Doilea Război Mondial”

16
7 Mar 2021 12:00:55
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de coronavirus a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura „mulţi ani de acum încolo”.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că aproape întreaga lume a fost şi este în continuare afectată de pandemia de coronavirus, iar fiecare individ în parte a fost, de fapt, afectat.

Pandemia de COVID, efecte asupra sănătăţii mintale

„După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieţi. Şi acum, cu această pandemie de COVID, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieţi”, a declarat directorul general al OMS. „Şi asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat el, menţionând efectul asupra sănătăţii mintale.
 
„Şi atunci când există traume în masă, acestea afectează comunităţile pentru mulţi ani de acum înainte”, a explicat acesta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

defu gabi
7.03.2021, 12:11:46

OMS a provocat traume comparabile cu cele produse de nazisti...

-1 (3 voturi)
aceeaşi mizerie
7.03.2021, 12:39:49

d g... OMS a fost doar "fitilul", "bomba" fiind politicienii din întreaga lume, mai exact, panica acestor politicieni, care i-a determinat să ia măsuri iresponsabile, şi care vor îngenunchea, rînd pe rînd, Economiile naţionale... Tîmpiţii de politicieni, mizînd pe frica instinctuală a populaţiilor faţă de "inamicul invizibil" (de fapt o caricatură de virus), au crezut că-şi scapă pielea, scontînd pe solidaritatea populaţiilor cu ei, dar cînd crunta realitate economică va lovi cu adevărat, vor plăti înzecit... Puţintică răbdare...

+1 (1 vot)
Paul_
7.03.2021, 12:39:01

Scopul OMS: Rolul organizației, stabilit în constituția ei, este menținerea în cea mai bună stare a sănătății populațiilor pe glob. Am vazut ce bine si-a facut treaba. A mangaiat guvernul chinez pe crestet pana cand virusul s-ar raspandit in toata lumea.

+1 (1 vot)
Sorin Farmache
7.03.2021, 12:53:18

Virusul Fauci

-2 (4 voturi)
Stefan din Nord
7.03.2021, 12:56:41

Deci bombele nucleare detonate de americani au fost pistol cu apa fata de virusache ?

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările