În lume

articolul anterior articolul urmator

Doar 10% din populaţia lumii a fost complet vaccinată anti-COVID-19. Câte doze au fost administrate până acum

7
24 Jun 2021 08:37:01
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cel puţin 212 ţări au administrat până în prezent peste 2 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19. Cu toate acestea, numai 10% din populaţia lumii, mai precis 782 de milioane de oameni, a fost complet imunizată prin vaccinare până în prezent, conform datelor Our World in Data.

Deşi tot mai multe vaccinuri au fost autorizate pentru utilizare în întreaga lume şi zeci de ţări şi teritorii s-au alăturat cursei pentru a-şi vaccina rezidenţii, totalul vaccinurilor administrate la nivel global evidenţiază persistenţa inegalităţii globale privind accesul la vaccinuri. Din totalul celor 10% persoane vaccinate complet în întreaga lume, peste 30% sunt oamenii din America de Nord şi 28% din Europa. 

La polul opus se află America de Sud, cu un procent de 11%, Asia cu un procent de 8% şi Africa, unde doar 1% din populaţie a fost vaccinată împotriva COVID-19.

De asemenea, China, locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus, este una dintre ţările asiatice unde creşte rata de administrare a vaccinurilor. Până în prezent, peste 1 miliard de doze de COVID-19 au fost administrate de regimul de la Beijing, conform datelor Comisiei Naţionale de Sănătate raportate de presa de stat Xinhua.

Strategia de imunizare a populaţiei variază de la o ţară la alta. Unii au favorizat vaccinarea cât mai multor persoane cât mai repede posibil, în timp ce alţii au încercat să acorde prioritate vaccinării anumitor grupuri vulnerabile, aşa cum s-a întâmplat şi în România.

În România, 29,1% din populaţia generală a fost vaccinată până acum cu cel puţin o doză, în timp ce un procent de 26,7% din populaţie a fost vaccinat cu schema completă, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, scrie Digi24.

La acest moment, media globală din ultimele 7 zile a dozelor de vaccin administrate împotriva SARS-CoV-2 este de aproximativ 40,5 milioane pe zi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Davide Isa revine
24.06.2021, 08:59:09

Si doar 10% va ramane "vaccinata", asa ca mai schimbati placa.

-3 (3 voturi)
Davide Isa revine
24.06.2021, 10:09:11

Dar chiar si 10% este mult: ati nenorocit pe viata 10% din populatia globului. Studiu israelian: Vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge https://www.gandul.ro/actualitate/studiu-israelian-vaccinul-pfizer-poate-provoca-o-boala-rara-de-sange-19650618?utm_source=Adevarul&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

-3 (3 voturi)
andrei ispas
24.06.2021, 12:45:55

Pentru tine placuta suedeza e cel mai bun vaccin, iar rapel iti fac de cate ori o iei razna.

+6 (8 voturi)
Davide Isa revine
24.06.2021, 14:50:58

Jignirile tale nu ma impresioneaza, ispasmoticule, dincontra. Daca vrei sa ne blacarim, tine-o tot asa si vei primi pe masura, ca sa nu te simti stingher...

-3 (3 voturi)
Davide Isa revine
24.06.2021, 14:52:22

Pe 9 iunie, Ano Turtiainen, membru al Parlamentului Finlandei, a avertizat cu privire la un posibil genocid în Finlanda. El i-a avertizat pe toți membrii Parlamentului finlandez că s-ar putea face vinovați de mai multe crime, cea mai gravă dintre acestea putând fi chiar genocidul. "Încălcând Codul de la Nürnberg, finlandezilor nu li s-a spus că acesta este un experiment uman. Deci, acum vă întreb pe toți: câți oameni ar trebui să mai moară sau să fie răniți înainte de a întrerupe această ucidere de oameni?" "Nu mai puteți invoca niciodată ignoranța cu privire la riscul la care au fost expuși cetățenii finlandezi. Finlanda își injectează în prezent cetățenii cu toxine deghizate în vaccinuri COVID. Niciuna dintre aceste otrăvuri injectate (deghizate în vaccinuri împotriva COVID) nu are o licență de introducere pe piață în Finlanda, ci doar o autorizație condiționată de introducere pe piață din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Termenii unei licențe condiționate prevăd că autorizația este condiționată: "Informațiile disponibile trebuie să demonstreze că beneficiile produsului medical depășesc riscurile sale." "În cele din urmă, dacă continuați să induceți în eroare cetățenii noștri spunându-le basme că vaccinurile sunt sigure și au o licență de comercializare, sunteți implicați în mod intenționat în mai multe infracțiuni, cea mai gravă dintre acestea poate fi chiar genocidul. Încă o dată, vă reamintesc tuturor de aici: o crimă devine intenționată atunci când este comisă cu bună știință. Acum sunteți cu toții avizați. Multumesc." https://stateofthenation.co/?p=69386

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările