În lume

articolul anterior articolul urmator

Doi alpinişti au murit pe Muntele Everest, din cauza epuizării

2
13 May 2021 11:56:53
Autor: Maria Ţaga
În ultimele câteva sezoane, un număr tot mai mare de alpinişti au încercat să ajungă pe vârful Everest, provocând o supraaglomerare şi ajungându-se la mai multe decese. FOTO EPA-EFE
În ultimele câteva sezoane, un număr tot mai mare de alpinişti au încercat să ajungă pe vârful Everest, provocând o supraaglomerare şi ajungându-se la mai multe decese. FOTO EPA-EFE

Doi alpinişti străini, un american şi un elveţian, au murit pe Muntele Everest, din cauza epuizării, au anunţat joi organizatorii expediţiei din Nepal. Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă în vârf.

„Doi alpinişti au murit miercuri”, a declarat pentru AFP şerpaşul Mingma, de la agenţia Seven Summit Treks, relatează Agerpres.

Alpinistul elveţian „a suferit de epuizare” după ce a ajuns pe vârful muntelui (8.848,86 metri), a declarat şerpaşul Chhang Dawa, din aceeaşi organizaţie, iar cel american ajunsese la pasul Hilary, însă victima orbirii din cauza zăpezii şi a epuizării, el a trebuit să fie ajutat să coboare, au spus organizatorii. El a reuşit să ajungă la tabăra 4, unde a murit la scurt timp.

„Am mai trimis doi şerpaşi cu oxigen şi mâncare, din păcate ei nu l-au putut salva”, a declarat acesta din urmă pe Instagram.

Din cauza vremii nefavorabile şi a faptului că cele două cadavre se află la altitudine, nu pot fi coborâte de pe munte pentru a fi repatriate, a adăugat Thaneshwor Guragain de la Seven Summk Treks.

Prin urmare, Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă pe „acoperişul lumii”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

pathfinder
13.05.2021, 12:27:42

"iar cel american ajunsese la pasul Hilary, însă victima orbirii din cauza zăpezii..." Pai exista ochelari speciali pentru asta. WTF?!?

-2 (2 voturi)
Prieten
13.05.2021, 13:25:19

Pai era american !

-3 (5 voturi)
Modifică Setările