În lume

articolul anterior articolul urmator

Emiratele Arabe Unite vor testa două milioane de persoane în două luni. Testarea în masă, metodă eficientă de luptă împotriva COVID-19

4
7 Jul 2020 19:31:21
Autor: Cristina Ene
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Emiratele Arabe Unite îşi propun să testeze pentru coronavirus două milioane de persoane, echivalentul a 20% din populaţie, în următoarele două luni, după o uşoară creştere a numărului de cazuri de la ridicarea restricţiilor, a anunţat un purtător de cuvânt guvernamental.

Pe 24 iunie, Emiratele Arabe Unite au ridicat carantina naţională instituită la mijlocul lunii martie şi au redeschis gradual magazinele şi spaţiile publice. Dubai urmează a primi vizitatori străini începând de marţi, dar alte emirate impun în continuare restricţii. Abu Dhabi, cel mai mare mare şi bogat dintre emirate şi capitala EAU, nu permite accesul decât acelor persoane care fac dovada unui test negativ.
 
„Ne îngrijorează să vedem această uşoară creştere a cazurilor din ultimele zile, dar asta ne aminteşte că ar trebui să fim responsabili şi să ne asumăm respectarea practicilor sanitare”, a transmis luni purtătorul de cuvânt guvernamental Amna al-Shamsi.
 
Aceasta a subliniat că autorităţile sanitare din Emirate continuă să mărească capacitatea de testare şi două milioane de locuitori urmează să fie testaţi în următoarele două luni. Autorităţile din acest stat consideră că testarea în masă este una dintre soluţiile eficiente în lupta cu COVID-19, metodă abordată şi în alte ţări (Germania, SUA, Coreea de Sud, Singapore), în timp ce, prin comparaţie, autorităţile din Romania continua să testeze foarte puţin cetăţeni, încercând astfel să dea impresia ca ţin sub control răspândirea coronavirusului.
 
EAU au înregistrat luni 528 de cazuri noi ridicând astfel bilanţul la 52.068 de contaminări, între care 324 fatale. Rata zilnică a cazurilor a scăzut de la un vârf de peste 900 la sfârşitul lunii mai la o medie între 300 şi 400 de noi infectări cu noul coronavirus în săptămânile următoare. Însă pe parcursul acestui weekend media a crescut la circa 700 de cazuri noi.
 
EAU nu oferă o statistică separată a cazurilor în cele şapte emirate.
 
Vecina lor, Arabia Saudită, are cel mai mare bilanţ dintre cele şase state ale Golfului: 213,700  de infecţii, între care 1.968 mortale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

M Costi
7.07.2020, 20:09:36

Fake news : "...Testarea în masă, metodă eficientă de lupta împotriva COVID-19..." !?! Iohannis , Orban si Tataru au declarat deja ca testarea in masa este fara rost , asa incat au blocat actiunea lui Firea la Bucuresti ! Iar daca domniile lor au spus asa , inseamna ca e adevarat.... !

+3 (3 voturi)
Alecu Alecu
7.07.2020, 22:36:33

Si „exoertul ” la fel. Au inceput sa testeze abia dupa ce epidemia in RO era dupa 2-3 luni !!! Concluzi vine de la sinte

+1 (1 vot)
nae
7.07.2020, 20:47:24

Problema este ce faci după testarea în masă ? Prin testare identifici purtătorii de virus, după care ei trebuie urmăriți și izolați cumva, asta e marea problemă . Acolo , în Emirate , cum sunt izolați asiptomaticii, tot așa buluc în spitale sau prin niste procedee mai științifice ? Ei nu au anunțat ce urmează după testare , ca să ne mai luminăm și noi !

+2 (2 voturi)
Alecu Alecu
7.07.2020, 22:37:10

Asa e. Aia au spitale, nu bombe biologie (un fel de lagare mai blânde) ca la noi