În lume

articolul anterior articolul urmator

Erdogan, într-o discuţie cu Papa Francisc: „Dacă Israelul nu este pedepsit, palestinienii vor continua să fie masacraţi”

17
17 May 2021 14:48:13
Autor: News.ro
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îndeamnă, într-o convorbire la telefon cu Papa Francisc, să se impună sancţiuni internaţionale Israelului, cu scopul de a-l constrânge astfel să oprească „masacrarea” palestinienilor, anunţă preşedinţia turcă, relatează AFP.

„În cazul în care comunitatea internaţională nu pedepseşte Israelul, care comite o crimă împotriva umanităţii, prin sancţiuni, palestinienii vor continua să fie masacraţi”, i-a transkis Erdogan Suveranului Pontif, potrivit unui rezumat al preşedinţiei turce al convorbirii la telefon.

Recep Tayyip Erdogan, un apărător înfocat al cauzei palestiniene, îşi multiplică de mai multe  zile contactele cu lideri şi demnitari străini, într-o încercare de a opri o vastă ofensivă israeliană în Fâşia Gaza.

Ostilităţile în Fâşia Gaza au izbucnit la 10 mai, cu un roi de proiectile trase de către mişcarea islamistă palestiniană armată Hamas către Israel, în semn de „solidaritate” cu sute de manifestanţi palestinieni răniţi în ciocniri cu poliţia israeliană, la Ierusalimul de Est ocupat.

La originea acestor manifestaţii se află ameninţarea evacuării forţate a unor familii palestiniene în favoarea unor colonişti israelieni.

De la 10 mai, 197 de paestinieni au fost ucşi - inclusiv 58 de copii -, iar alţi peste 1.200 au fost răniţi în atacuri israeliene.

De partea israeliană, zece persoane au fost ucise - inclusiv un copil -, iar alte 294 de persoane au fost rănite în tiruri de proiectile din Fâşia Gaza.

Recep Tayyip Erdogan i-a transmis Papei Francisc că „ocupantul israelian, care blochează accesul la Moscheea Al-Aqsa şi la Biserica Sfântului Mormânt (în Ierusalimul de Est) restrânge libertatea de cult şi ucide civili nevinovaţi pe pământul palestinian”, potrivit preşedinţiei turce.

„Această barbarie ameninţă, de asemenea, securitatea regională”, a adăugat el.

Erdogan îndeamnă comunitatea internaţională „să dea Israelului o lecţie descurajatoare, pe care o merită, şi să ia măsuri concrete în acest sens”.

Papa Francisc a avertizat duminică împotriva „spiralei morţii şi distrugerii” în confruntări armate în Orientul Mijlociu, denunţând drept ”teribilă şi inacceptabilă” pierderea unor vieţi în acest conflict.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
17.05.2021, 15:12:07

Romanii trebuie sa fie alaturi de Israel... sunt fratii spirituali ... Iisus & familia , apostolii si crestinismul sunt toti evrei ! https://www.youtube.com/watch?v=4bbrmfvlyZo

-3 (11 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
17.05.2021, 15:16:01

Dar sanctiuni contra Hamas care lanseaza rachete la intamplare catre orasele israeliene nu a cerut turcul cel milos si iubitor de oameni?

+2 (8 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
17.05.2021, 15:28:01

Sunt curios ce facea turcul daca kurzii lansau 1000 de rachete pe zi asupra Istanbul... ipocritul naibii !

+5 (9 voturi)
tomas frank
17.05.2021, 15:46:37

Erdogan este ultimul om cu drept de comentarii la aceste evenimente ! Individul este un islamist radicalizat , sprijinitor al Fratilor (cacatilor ) musulmani , al statului islamic , al salafistilor , al al qaida si altor adunaturi de excremente umane !

+5 (7 voturi)
Omul UnOm
17.05.2021, 15:18:54

Nu cred ca risca turcul un conflict direct cu evreii pentru ca ar putea fi sfarsitul regimului sau. Doar va da din gura putin si apoi totul va reveni la situatia dinainte. Cat despre vecinii arabi ai Israelului, amintirea razboiului de 6 zile este inca vie.

-3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările