În lume

articolul anterior articolul urmator

Exploziile de la Beirut au un nou bilanţ: 171 de persoane decedate şi peste 6.000 de răniţi

0
11 Aug 2020 21:20:03
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Autorităţile libaneze au anunţat, marţi, un nou bilanţ al exploziilor de la Beirut, subliniind că 171 de persoane şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, potrivit Ministerului Sănătăţii, peste 6.000 de persoane au fost rănite.

Deflagraţia de marţea trecută a avut loc în port, la un depozit unde se aflau stocate, „în mod necorespunzător”, după cum au precizat autorităţile, 2.750 de tone de nitrat de amoniu.

Potrivit unor documente consultate de Reuters, responsabilii securităţii libaneze i-au avertizat luna trecută pe premier şi pe preşedinte că 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau depozitate în portul din Beirut şi că puteau distruge Capitala în caz de explozie.

Premierul libanez Hassane Diab a anunţat luni seară demisia Guvernului, după ce mai mulţi miniştri şi-au dat demisia în urma presiunii străzii, care consideră că pentru explozia devastatoare din 4 august este responsabilă clasa politică. Patru miniştri demisionaseră deja, iar protestele violente au continuat.

Libanului i-au fost promise ajutoare din partea donatorilor, puterile mondiale angajându-se să nu dezamăgească poporul libanez, în timp ce Beirutul îşi revine. Libanul trecea deja printr-o criză politică şi financiară, înainte de explozie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii