În lume

articolul anterior articolul urmator

Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola

0
19 Oct 2014 05:44:44
Autor: Antonio Glodeanu
Fidel Castro FOTO Reuters
Fidel Castro FOTO Reuters

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro a propus de curând Statelor Unite o colaborare cât se poate de eficientă pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei Ebola, informează presa de la Havana, potrivit Mediafax.

„Vom colabora cu personalul american în legătură cu această problemă”, a declarat Fidel Castro, în vârstă de 88 de ani, retras de la putere încă din 2006 din cauza problemelor de sănătate.
 
Fostul lider cubanez a mai adăugat că doar printr-o abordare a problemei „la cel mai înalt nivel”, vor exista şanse concrete de a bloca epidemia în ţările din America Latină.
 
Deşi se confruntă cu probleme economice destul de grave, Cuba s-a implicat activ în combaterea virusului mortal trimiţând în regiunile Africane peste 160 de experţi medicali.
 
Chiar dacă Statele Unite şi-au întrerupt relaţiile diplomatice cu guvernul de la Havana, secretarul american de Stat, John Kerry, a mulţumit recent oficialilor cubanezi pentru implicarea ţarii lor în lupta contra epidemiei de febră hemoragică.
 
Conform celui mai recent bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), virusul Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate.
 
Fidel Castro a instaurat în Cuba regimul comunist după ce l-a înlăturat de la putere pe Fulgencio Batista în anul 1958. În prezent, Raúl, fratele lui Fidel Castro, este preşedintele Cubei şi Comandantul General al armatei cubaneze.

Citeşte şi:

Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola

Peste 4.400 de oameni au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vor exista aproximativ 10.000 de cazuri noi pe săptămână în Guinea, Liberia şi Sierra Leone, până la finalul lui 2014. În timp ce toată lumea se concentrează pe numărul morţilor din cauza Ebola, există un grup trecut cu vederea: supravieţuitorii.

VIDEO Obama: Am îmbrăţişat şi am pupat două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola
 
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îmbrăţişat şi a pupat doua asistente medicale din orasul american Atlanta care au tratat pacienti bolnavi de Ebola. Liderul a de la Casa Albă a dat mărturist că nu s-a temut ca va lua virusul care până în prezent a făcut mii de victime în Africa.
 
INFOGRAFIE Cum au scăpat americanii Ebola printre degete. Cele patru greşeli fatale care au permis răspândirea virusului în SUA

SUA se confruntă cu a doua contaminare cu Ebola pe pământ american, după ce încă o infirmieră care a îngrijit la un spital din Texas un liberian întors cu virusul din Africa. Responsabilii din sistemul sanitar american au fost instruiţi pentru a respecta carantina odată cu repatrierea americanilor infectaţi cu Ebola în Africa de Vest. Apoi au început gafele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările