În lume

articolul anterior articolul urmator

Filmul care contrazice raportul OMS. În Institutul din Wuhan existau cuşti cu lilieci VIDEO

31
16 Jun 2021 07:59:54
Autor: Călin Gavrilaş
Institutul de Virusologie Wuhan-arhivă
Institutul de Virusologie Wuhan-arhivă

Imaginile contrazic raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care nu face nicio referire la existenţa unor cuşti cu lilieci în interiorul Institutului de Virusologie din Wuhan, locul de unde se bănuieşte că provine SARS-CoV-2.

În timp ce oficialii OMS susţin că teoria conform căreia virusul provine din laboratoarele din Wuhan este o „conspiraţie”, au apărut primele imagini care demonstrează că aici se făceau cercetări pe lilieci.

Cuşti cu lilieci apar în imaginile video filmate în anul 2017 chiar de Academia de Ştiinţe din China cu ocazia lansării noului laborator de biosiguranţă de nivel 4. În videoclip se vorbeşte despre măsurile de siguranţă implementate în cazul unui „accident”. Ele au fost difuzate acum de Sky News Australia, relatează Hotnews.

În imagini se observă o cuşcă cu lilieci în interiorul Institutului din Wuhan, iar un cercetător hrăneşte cu un vierme aceste animale.

Videoclipul vine să contrazică raportul organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care nu menţionează existenţa liliecilor în acest institut. Conform sursei citate, doar o anexă a raportului face referire la posibilitatea ca animale să fie adăpostite acolo. „Camera pentru animale din structura P4 poate gestiona o varietate de specii, inclusiv lucrările despre primatele cu SARS-CoV-2”, scrie în anexă.

Peter Daszak, zoolog, este membrul echipei OMS care investighează originile SARS-CoV-2. El a spus că „este o conspiraţie să sugerăm că liliecii au fost crescuţi la Institutul de Virusologie din Wuhan”. În 11 decembrie 2020 a revenit şi a întărit cele spuse: „Aceasta este o teorie a conspiraţiei răspândită la scară largă. Nu au lilieci morţi sau vii în interior. Nu există nicăieri nicio dovadă că s-a întâmplat acest lucru. Este o greşeală, care sper să fie corectată”.

VIDEO: Sky News Australia

Citeşte şi:

Virusolog chinez, despre teoria conform căreia COVID-19 a scăpat din laborator: „Nu există nicio dovadă”

Medicul Anthony Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul de la Wuhan

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Maximilian Musat
16.06.2021, 08:18:52

Pai Orban de aia vrea sa-i aduca la Budapesta sa faca supa de lilieci si felul unu si doi gulass...

+2 (8 voturi)
Ionel Marcu
16.06.2021, 09:06:47

Încet-încet apar tot mai multe dovezi care confirmă că virusul ăsta e cu adevărat chinezesc și pandemia asta chiar poate fi numită „gripa chinezească”. Ce ne-or face chinezii când or ajunge ei number one mondial!

-2 (24 voturi)
Zev Zevescu
16.06.2021, 08:36:15

Pai da, omeseilor, doar a decretat oficial Tedros ca originea pandemiei nu trebuie politizata? Nimeni nu e vinovat, si cel mai putzin China, ce e asa de greu? Doar nu vreti sa plecati inapoi in tarile voastre, pe salariu cel mult un sfert (daca sunteti din tari dezvoltate), decat luati la OMS si ONU in general? Daszak e un ONGist militant din categoria Greta, numa’ ca are mult mai multa scoala. Basca, namila de conflict de interese, el a colaborat cu Institutul Wuhan inainte de Covidemie, iar EcoHealth Alliance a lui a fost (nu ‘vad’ daca mai e) finantata partial de ONU. Deci dublu conflictat. Proba de baiat altfel chiar destept care a cedat tentatiei banului si mandatului. Nu are Romania monopol. Nu e primul, n-o sa fie ultimul.

+1 (13 voturi)
ADani
16.06.2021, 09:09:06

Stati bre, ce-i cu teoriile astea ale conspiratiei?! Trumpistilor!

-6 (16 voturi)
Æ Replicant
16.06.2021, 09:13:14

virusul este facut de Putin rusi aveau deja vaccinul

+6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările