În lume

articolul anterior articolul urmator

FOTO „Fetele Soarelui“ jură să se răzbune pe jihadiştii din Statul Islamic: „Ei ne violează, noi îi ucidem!“

12
21 Nov 2015 17:28:07
Autor: Ion Gaidau
Batalionul de femei yazidi „Fetele Soarelui“ FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail
Batalionul de femei yazidi „Fetele Soarelui“ FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail

Un batalion de femei din minoritatea yazidi îşi riscă viaţa pentru a lupta împotriva jihadiştilor din cadrul organizaţiei extremiste sunnite Statul Islamic (SI), care au răpit, violat şi ucis mii de persoane. Femeile au fost adunate sub conducerea unei cunoscute cântăreţe, Xate Shingali, care a format batalionul „Fetele Soarelui“, pentru a lupta împotriva jihadiştilor în Irak, relatează Daily Mail.

Dacă „Fetele Soarelui“ ar fi capturate de jihadiştii inamici, acestea ar fi ucise sau transformate în sclave sexuale.

Xate Shingali, în vârstă de 30 de ani, o cunoscută cântăreaţă de muzică populară yazidi, a primit permisiunea de a forma batalionul din partea preşedintelui kurd. Ea a format batalionul pe 2 iulie. De atunci, a recrutat 123 de fete şi femei, cu vârste între 17 (vârsta minimă pentru accederea în unitate) şi 30 de ani.

Xate Shingali FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail

Membri ai forţelor kurde peshmerga le învaţă să folosească puşti de asalt AK-47. „Am făcut doar antrenamente de bază şi încă mai avem nevoie de antrenamente... Cu toate acestea, suntem pregătite să luptăm oricând împotriva Statului Islamic“, spune hotărâtă Xate, aflată într-o tabără din apropiere de Dahuk, în nordul Irakului.

„Fetele Soarelui“ FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail

Jihadiştii din cadrul SI au răpit mii de femei şi fete yazidi în august 2014, când au pătruns în satele lor din provincia irakiană Sinjar (nord). Fetele şi femeile care au reuşit să se salveze au relatat cum au fost supuse unor acte de cruzime şi abuzuri sexuale, fiind chiar forţate să se căsătorească cu jihadişti.

Cea mai tânără membră a batalionului este Jane Fares, în vârstă de 17 ani, care a scăpat de pe muntele Sinjar împreună cu fraţii săi atunci când jihadiştii au asediat zona. Ea s-a declarat bucuroasă pentru faptul că s-a alăturat batalionului. „Toate familiile acceptă să ne alaturăm acestui batalion... Suntem bucuroase să luptăm alături de peshmerga“, afirmă Jane.

Jane Fares (dreapta) FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail

„Inainte îmi era frică, acum nu îmi mai este. Sper să îi omor pe toţi“ din Statul Islamic, insistă ea.

Jihadiştii din „Statul Islamic nu vor ajunge niciodată în Rai. Noi îi vom ucide“, dă asigurări Xate.

De fapt, potrivit unor zvonuri care circulă în comunitatea yaizidi, jihadiştii din cadrul SI au început să se teamă că vor fi ucişi de o femeie, deoarece nu vor mai primi cele „72 de virgine (promise) în Rai“.

FOTO @Owen Holdaway via Daily Mail

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

miron miron
21.11.2015, 19:16:27

Fetele Sorelui, is cam blonde, paraca-s rusoaice, nu prea sunt arse de soare dupa titreaza articolul. Acesti islamisti prin cruzimea lor si-au facut dusmani pana si printre femei, daca s-au hotarat sa ia arma in mana, cred ca e razbunare.

+3 (5 voturi)
Dorel Coman
22.11.2015, 00:29:31

http://www.dw.com/image/0,,17999015_303,00.jpg Se pare ca yazidi sunt si blonzi...

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
21.11.2015, 21:20:17

Comentariu considerat abuziv.

Florin Georgescu
21.11.2015, 21:46:36

Si europenii fac propaganda impaciuitoare... Rusine sa ne fie celor ce asteptam sa ne apaere ne islamisti niste femei. In parantezi fie spus sunt si albe si....frumusele.Oare ce sunt yazidii astia ?Stiu ca nu sunt mahomedani si nici crestini.

+5 (5 voturi)
Dorel Coman
22.11.2015, 00:31:17

Au o religie monoteista care nu are nimic a ce face cu crestinismul sau islamul...si in general sunt pasnici, in afara daca ii ataci...

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările