În lume

articolul anterior articolul urmator

FOTO Justin Trudeau revine în campania electorală cu promisiunea unor taxe mai mici, după apariţia unor fotografii stânjenitoare

5
23 Sep 2019 14:12:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Justin Trudeau FOTO Getty Images
Justin Trudeau FOTO Getty Images

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a reluat campania sa de realegere cu promisiunea că va micşora taxele, dar a fost nevoit, încă o dată, să-şi ceară iertare pentru o fotografie care-l înfăţişează deghizat într-un bărbat de culoare, cu faţa şi mâinile acoperite de machiaj.

Trudeau, în vârstă de 47 de ani, a fost criticat intens pentru lipsă de etică şi alte controverse şi fotografiile vechi de zeci de ani şi filmuleţele au apărut, săptămâna trecută, Trudeau recunoscând că activităţile sale au fost „rasiste”.
 
Trudeau a călătorit la Brampton, duminică, în centrul provinciei Ontario, unde a anunţat două măsuri concrete, menite să-i mulţumească pe votanţii clasei mijlocii, principalele ţinte atât ale formaţiunii sale, Partidul Liberat, cât şi al conservatorilor din opoziţie, în alegerile care vor avea loc pe 21 octombrie.
 
Trudeau a spus că dacă va fi reales canadienii din clasa mijlocie nu vor plăti taxe pentru primii 15.000 de dolari canadieni pe care îi vor câştiga.
 
El a mai promis că va reduce planurile de telefonie din Canada, pe care le-a numit „printre cele mai scumpe din G7”, cu 25 la sută. 
 
Aceste două măsuri ar „pune înapoi în buzunarele familiilor canadiene peste 1.500 de dolari canadieni într-un an”, a spus el.
 
Principalul său oponen, conservatorul Andrew Scheer, a promis şi el că guvernul „va pune bani înapoi în buzunarele canadienilor”.
 
Trudeau a susţinut o conferinţă de presă unde s-a confruntat cu o multitudine de întrebări legate de pozele şi filmările care au apărut în presă, miercuri, în care premierul apare cu faţa înnegrită, de mai multe ori în anii 1990 şi în 2001.
 
 
„Ca ţară, trebuie să continuăm să lucrăm pentru diversitate, să luptăm împotriva rasismului şi intoleranţei”, a spus premierul.
 
„Ca individ, trebuie să continui să am conversaţii extrem de importante legate de alegerile pe care le-am făcut în trecut şi cum câştig, încă o dată, încrederea canadienilor pe care i-am rănit”. 
 
Acuzat de ipocrizie, Trudeau şi-a cerut iertare pentru imagini, dând vina pe alegerea costumului şi pe ignoranţa din tinereţe. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Smeritu Pahomie
23.09.2019, 16:55:45

...aici vedem cat de infecta-i politichia asta......sa scobesti asa lucruri marunte-n trecutul cuiva...

+1 (3 voturi)
spaima vitelor
23.09.2019, 18:08:28

@trollie: interesant e ca socialist-comunistul asta, a fost prins exact cu ceea ce bolsevicii din vest incearca sa murdareasca pe conservatori de cele mai multe ori fara dovezi. Singura diferenta e ca, atunci cand un socialist e prins ca calcat gresit sunt si dovezi, si i se da din propria medicamentatie

Necula Mario
23.09.2019, 20:30:08

@ spaima... Imi inchipui ce tovarul Cristescu ar fi scris daca Trump sau vreun Republican s-ar fi "amuzat" si "glumind" pe tema culoarei pielii... Astazi am fi citit tiltul scris de tov. Cristescu : " Trump un rasist convins. Fotografiile nu mint"...dar bineteles, cand vreun camarad de-al domnu...pardon : tovarasului Cristescu este expus cu dobvezi de ceea ce este : un rasist sadea , ziaristul deontolog Cristescu , maseaza realitatea si indulceste rasismul ,tipic neo Marxist , cu expresia de " fotografii stanjenitoare"... Intre timp acelsi ziarist il acuza pe Trump de rasism , ptr. ca asa a afirmat Ilhan Omar. O rasista , anti albi , o antisemita si o curva ( sotul ei acuzand-o de adulter, in hartiile de divort)..... Dar asa se invarte Lumea....in epoca Fake News...

-1 (1 vot)
Necula Mario
23.09.2019, 20:33:50

@ Pesudo smeritu( fara "l")... Tu unde ai fost ? In coma clinica sau pe alta planeta , cand acum vreun an sou doi nep marxistii din Fake News il atacau pe bunicul si tatal lui Trump ? Sau pe Trump cand avea 18 ani ?...Sai pe Melania Trump , cand avea 25 de ani ? sau pe Barron Trump cand avea 11 ani ??... Yes! politica este infecta...Voi , ati infectat-o...

ana_
23.09.2019, 21:34:04

Machiajul care este probă de rasism, noaptea minții. Dar să înghiți o asemenea umilire de dragul puterii… Nu mi-ar mai trebui victoria politică nici unsă cu miere.

Modifică Setările