În lume

articolul anterior articolul urmator

FOTO Primele 30 de ţări care contribuie cel mai mult la binele umanităţii

4
1 Jul 2014 21:23:58
Autor: Bianca Andrieş
FOTO Education In Ireland
FOTO Education In Ireland

Indexul Celor Mai Bune Ţări ierarhizează 125 de state din lumea întreagă în funcţie de contribuţia fiecăruia la bunăstarea celorlalte ţări, excelând la şapte domenii globale: ştiinţă şi tehnologie, cultură, securitate şi pace internaţională, ordine mondială, planetă şi climat, prosperitate şi egalitate, sănătate şi prosperitate.

Topul ţărilor care fac cel mai mult bine din lume a fost creat prin combinarea a 35 de rapoarte realizate de ONU, WHO şi UNESCO pe o perioadă de aproape trei ani, notează publicaţia „The Economist”, citată de „Business Insider” pe pagina sa online.

Irlanda contribuie cel mai mult la binele general al umanităţii, potrivit topului recent publicat. Datorită mărimii economiei sale şi a scorului obţinut la toate cele şapte domenii de notare, Irlanda depăşeşte toate celelalte 124 de ţări luate în considerare.

O majoritate covârşitoare din primele 30 de ţări cele mai bune sunt ţări europene, ceea ce transformă continentul european în cea mai importantă regiune care oferă cel mai mult bine lumii întregi, potrivit scorului general. Mai mult, nouă din primele zece ţări sunt europene.

Statele Unite au fost trase în jos de politicile sale externe, recent lansându-se într-o campanie împotriva insurgenţilor jihadişti care cuceresc teritorii extinse din Irak şi Siria, şi obţine un punctaj scăzut la capitolul stabilitate şi pace internaţională.

Printre ţările africane liderul este Kenya. Amplasată pe locul al 26-la, Kenya este singura ţară africană care a reuşit să-şi facă loc în topul primelor 30 cele mai bune ţări din lume.

Cea mai slabă verigă este Libia, care se află pe ultimul loc, depăşită de Irak şi Vietnam. România se află pe locul 65, iar topul complet poate fi consultat aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

M.C
1.07.2014, 22:13:07

Si asa cum ne-am vorbit, Romania nu are ce cauta pe lista... Cand vad unele tari de acolo....

+2 (2 voturi)
_ Alex
2.07.2014, 00:00:20

Fratilor, sunteti cu capul??? Kenya? Guatemala??? Irak???????

+4 (4 voturi)
Michael Roman
2.07.2014, 02:24:26

Nu va mai luati dupa studii tendentioase, scrise de oameni care fumeaza mult canabis! Malta contribuie mai mult decat Japonia??? US aproape cat Costa Rica??? Cipru???? Cred ca autorii au aceiasi infectie virala ca si Serena Williams !!! BRRRRRR.....

+5 (5 voturi)
I oz
2.07.2014, 10:55:19

articol preluat de pe timesnewroman?

+2 (2 voturi)
Modifică Setările