În lume

articolul anterior articolul urmator

FOTO Prinţul William şi Kate Middleton au vizitat unul dintre cele mai romantice locuri din Australia

1
22 Apr 2014 17:12:59
Autor: Bianca Andrieş
Cuplul regal, fotografiat în faţa muntelui Uluru. FOTO PA
Cuplul regal, fotografiat în faţa muntelui Uluru. FOTO PA

Prinţul William şi Kate Middleton au vizitat marţi muntele Uluru din Australia, celebru pentru frumuseţea şi unicitatea sa, fiind una dintre opririle din cadrul turneului lor internaţional. Cuplul regal a asistat la ceremonii tradiţionale ale aborigenilor şi au pozat precum părinţii lui William, în timpul propriei lor vizite acum 31 de ani.

Ducele şi ducesa de Cambridge au sosit marţi după-amiaza în Australia, prima lor oprire fiind în faţa Muntelui Uluru, cunoscut pentru culoarea roşiatică a granitului şi pentru forma bizară într-o zonă întinsă, fără alte denivelări de teren. „Este frumos şi liniştitor”, a declarat Prinţul, al doilea pe linia de moştenire a coroanei britanice, citat de publicaţia „The Daily Mail”.

Acelaşi loc a fost ales şi de Prinţul Charles şi de Prinţesa Diana în 1983, Prinţul William având atunci doar un an. Deşi fiul lui William şi al Catherinei i-a însoţit la evenimentele oficiale din cadrul primei ţări vizitate în cadrul turneului, Noua Zeelenadă, de data acesta Prinţul George nu a mai fost fotografia în braţele mamei sau ale tatălui său.

Uluru, cunoscut şi ca Muntele de granit roşu, este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din ţară, ceea ce face ca alegerea de a poza a cuplului William şi Kate să fie una, având în vedere că cei doi vor împlini săptămâna viitoare trei ani de căsătorie, notează „The Daily Mail”.

Cei doi au fost însoţiţi de ghizi locali, iar singurul lor moment de solitudine s-a limitat la doar câteva minute, când cuplul a vizitat izvorul Mutitjulu, la baza Muntelui Uluru. „I-am lăsat să aibă puţin timp singuri, fiind o ocazie rară în astfel de călătorii”, a declarat ghidul australian John Sweeney.

Cei doi au privit picturi pe stâncă, le-a fost povestit istoria şi originile poporului aborigen de către unul dintre ghizii locali, poveste care a fost transpusă în dansuri, ulterior în aceeaşi zi. După ce William şi Kate i-au întâlnit ce bătrânii aborigeni Anangu, s-au aşezat în jurul unui foc împreună cu alţi localnici pentru a urmări ritualuri vechi aborigene. La finalul cei doi oaspeţi au primit daruri din partea locuitorilor din Uluru, iar pe parcursul discuţiilor cei doi au participat cu întrebări şi aprecieri, în special Prinţul William, care nu a ratat nicio ocazia pentru a face glume.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stan Gabriel
22.04.2014, 17:33:09

De ce trebuie sa stim ce fac astia ?