În lume

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Doi tineri s-au căsătorit în mijlocul protestelor din Piaţa Taksim

0
25 Jun 2013 13:58:27
Autor: Elena Dumitru
Mai multe cupluri au ales să se alăture protestatarilor imediat după nuntă. FOTO: Reuters
Mai multe cupluri au ales să se alăture protestatarilor imediat după nuntă. FOTO: Reuters

În mijlocul protestelor antiguvernamentale din Piaţa Taksim, doi profesori s-au căsătorit înconjuraţi de câteva mii de manifestanţi. „Ne-am oprit din proteste doar pentru a ne căsători. Acum vom continua să luptăm pentru a ne proteja ţara”.

Barish şi Derya Demirici, amândoi profesori, s-au căsătorit duminică în piaţa Taksim din Istanbul, transmite CNN. „Am participat la mişcare încă de la început. Ne-am oprit doar pentru a ne căsători. Acum vom continua să luptăm pentru a ne proteja ţara”, a declarat mirele. 

În timpul protestelor din Egipt din 2011, un cuplu a ales să facă şedinţa foto de nuntă în faţa unui vehicul blindat, iar un altul s-a căsătorit în piaţa Tahrir din Cairo.
 
Protestele din Turcia au început pe 28 mai ca manifestaţii paşnice de stradă pentruprotejarea parcului Gezi, ultimul din Istanbul. 

Acestea s-au transformat rapid în demonstraţii împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, iar confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine continuă de atunci.  
 
Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea şi cel puţin patru persoane au fost rănite.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările