În lume

articolul anterior articolul urmator

Greta Thunberg donează 100.000 de euro pentru a susţine financiar sistemul Covax contra inegalităţii în privinţa vaccinării

17
19 Apr 2021 19:54:57
Autor: News.ro
Greta Thunberg FOTO Shutterstock
Greta Thunberg FOTO Shutterstock

Fundaţia activistei Greta Thunberg va aloca 100.000 de euro sistemului Covax, pentru a lupta contra "tragediei care este inegalitatea în privinţa vaccinului" în faţa pandemiei, denunţă tânăra militantă ecologistă din Suedia, potrivit AFP.

Suma care va fi transferată fundaţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va fi destinată pentru "cumpărarea vaccinurilor contra Covid-19, în cadrul efortului mondial pentru un acces echitabil la vaccinuri al persoanelor în risc", a anunţat OMS, luni, într-un comunicat. 

"Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a atenua tragedia care este inegalitatea privind vaccinul", a estimat tânăra, citată în comunicat, înainte de a participa la o conferinţă de presă cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Avem mijloacele la dispoziţia naostră pentru a corecta dezechilibrul enorm care există astăzi în lume în lupta contra Covid-19. La fel ca schimbarea climatică, trebuie să-i ajutăm mai întâi pe cei mai vulnerabili", a subliniat Greta Thunberg, devenită o figură importantă în lupta contra schimbărilor climatice după ce a declanşat, singură, o grevă şcolară prin care denunţa inacţiunea statelor. 

Ea a spus că este convinsă că sistemul Covax - un parteneriat public-privat între OMS, Alianţa pentru vaccin (GAVI) şi Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) care trebuie să garanteze o distribuire echitabilă în special în 92 de ţări sărace - este răspunsul corect. Pentru moment, sistemul se luptă, în special pentru că India a blocat exporturile de vaccin AstraZeneca fabricat pe teritoriul său dar şi pentru că ţările bogate au preferat mai degrabă să se aprovizioneze direct cu vaccinuri decât să se bazeze pe Covax.

"Încurajez comunitatea mondială să urmeze exemplul Gretei şi să facă ce poate ea, în susţinerea Covax, pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili contra acestei pandemii", a insistat doctorul Tedros.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Dr. No
19.04.2021, 20:07:30

Aoleu de unde atitia bani ? O fi asa avantajos sa fii marionetă sau ajutorul de handicapat e consistent in Suedia ?

-3 (21 voturi)
Ludwig
19.04.2021, 20:12:05

Scrie carti, tine conferinte pe teme climatice, este un brand in ecologie. Fata asta ar merita o statuie! Bravo, Greta! Cei mai mari savanti in efectul de sera si incalzirea climatica sunt alaturi de tine.

-4 (12 voturi)
Gogu Steriade
19.04.2021, 20:18:39

Scrii numai tampenii! Ce o recomanda ca sa scrie carti? Pregatirea la 16 ani?

+4 (12 voturi)
Gogu Steriade
19.04.2021, 20:19:24

Este un brand pentru cretini eco-vegani!

+3 (9 voturi)
Ludwig
19.04.2021, 20:21:51

Gogule, mozart la 3 ani canta la pian si la 5 ani compunea..

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările