În lume

articolul anterior articolul urmator

Guvernul britanic a respins apelurile de relaxare temporară a regulilor post-Brexit referitoare la imigraţie

1
29 Aug 2021 06:49:09
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO New York Times
FOTO New York Times

Guvernul britanic a respins apelurile venite din partea companiilor de retail şi de logistică de a relaxa temporar regulile post-Brexit referitoare la imigraţie, care contribuie, în opinia lor, la deficitul de şoferi de camioane şi la perturbarea gravă a lanţurilor de aprovizionare, transmite Reuters.

McDonald's, Nando's precum şi lanţul de brutării Greggs s-au confruntat cu probleme în această săptămână din cauza dificultăţilor de aprovizionare.
 
Potrivit Organizaţiei comerciale Logistics UK, Marea Britanie duce lisa a 90.000 de şoferi de camioane, iar pe 22 august a cerut guvernului, împreună cu British Retail Consortium, să acorde vize temprare şoferilor d camioane din Uniunea Europeană.
 
Începând de la 1 ianuarie, majoritatea cetăţenilor UE care lucrează în Marea Britanie au vevoie de vize, care de regulă sunt disponibile pentru locurile de muncă bine plătite şi nu pentru sectoarele de logistică sau de ospitalitate.
 
Ministrul pentru Afaceri a declarat sâmbătă că nu se aşteaptă ca regulile referitoare la vize să fie schimbate.
 
”Dorim ca angajatorii să facă investiţii pe termen lung în forţa de muncă locală, în loc să se bazeze pe forţa de muncă din străinătate!”, a dclarat un portător de cuvânt al guvernului.
 
Publicaţia Timex a scris dîmbătă că guvernul analizează dacă să revizuiască regulile referitoare la vize pentru a combate deficitul de forţă de muncă.
 
Alex Veitch, directr general pentru politici publice la Logistics UK a spus că este dezamăgit de decizia guvernului, pentru că ar putea dura până la începutul anului viitor să proceseze o listp de teste de conducere care s-au steâns în perioada pandemiei.
 
”Industria are nevoie de şoferi acum. Logistics UK este nemulţumit de decizia guvernului de a respinge apelul industriei de logistică pentru acordarea de vize temprare pentru şoferii de vehicule comerciale de mare capacitate pentru transportul alimentelor, ca soluţie pe termen scurt până când vor fi recrutaţi, pregătiţi şi testaţi şoferi locali”, a declarat acesta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

marian gheorghe
29.08.2021, 10:24:53

Mi se pare corect, de ce sa ia muncitorii altor tari pe care sa-i trateze mai rau decat pe animalele de companie, fiecare tara sa-si foloseasca muncitorii din dotare. Ai nevoie de mai multi muncitori si cineva prefera sa se mute in tara ta definitiv, da-i toate drepturile de la inceput nu il mai trata ca pe oameni la mana doua. Ori iti sunt utili, ori nu iti sunt, acea strangere din dinti pentru 5-10 ani pana devii cetatean, daca devii, exact in floarea vietii, nu e corecta, e normal sa-i ceri cuiva sa invete limba, asta e si un test de inteligenta si / sau al dorintei de fi acolo nu doar pentru bani, deci sa zicem ca un an de zile de proba sa fii un fel de oaspete, sa ai viza temporara dar daca dupa un an ai ajuns cu limba la un nivel de conversatii de baza ar trebui sa capeti drept de rezidenta permanenta. Altfel sa se descurce si singuri.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările