În lume

articolul anterior articolul urmator

„Heart of Europe”, cel mai luxos proiect din Dubai, creează un imens recif de corali

0
5 Aug 2021 12:43:10
Autor: Maria Ţaga
Foto CNN
Foto CNN

Grupul Kleindienst care a realizat proiectul „Heart of Europe” intenţionează să creeze artificial până la 500.000 de metri pătraţi de recif de corali, în Dubai.

Grupul Kleindienst, dezvoltatorul din spatele resortului „Heart of Europe” ( Inima Europei), care face parte din insulele artificiale numite „World”, a înfiinţat The Coral Institute, pentru a îngriji şi regenera recifurile de corali, potrivit CNN.

Pentru a realiza acest lucru, este folosită o tehnică cunoscută, numită „frangmentare”, prin care sunt tăiate cu un fierăstrău electric mic bucăţi de corali, permiţând fiecărui coral să se regenreze de sute de ori.

Fiecare bucată care va fi tăiată va fi depozitată într-un rezervor cu apă, unde vor fi monitorizate de o echipă de biologi marini până când vor creşte suficient de mult pentru a forma un recif de corali.

„The Coral Institute va deţine şi va proteja stocul genetic de corali ... din Golful Arabiei", a declarat pentru CNN Josef Kleindienst, preşedintele Grupului Kleindienst.

Un studiu din 2018 a constatat că 73% din coralii din Emiratele Arabe Unite au dispărut, în mare parte din cauza schimbărilor climatice şi a activităţii umane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările