În lume

articolul anterior articolul urmator

Incendii de vegetaţie în sudul Australiei

1
3 Jan 2015 16:40:04
Autor: Mediafax
Incendiile de vegetaţie ameninţau sâmbătă locuinţele din regiunea Adelaide, în sudul Australiei FOTO www.telegraph.co.uk
Incendiile de vegetaţie ameninţau sâmbătă locuinţele din regiunea Adelaide, în sudul Australiei FOTO www.telegraph.co.uk

Incendiile de vegetaţie ameninţau sâmbătă locuinţele din regiunea Adelaide, în sudul Australiei, autorităţile avertizând asupra unuia dintre cele mai grave episoade climatice din regiune de la incendiile catastrofale din 1983, relatează AFP.


Potrivit oficialilor locali, dealurile din Adelaide, o zonă recunoscută pentru reputaţia sa viticolă, situată la nord-est de oraş, se confruntă cu un "incendiu incredibil de periculos", însoţit de rafale violente de vânt şi temperaturi ridicate, împotriva căruia este dificil de luptat.
 
Zona este locuită de 40.000 de persoane cărora autorităţile locale le-au cerut să îşi părăsească locuinţele cât mai repede posibil.
 
"Ne confruntăm în acest moment cu un incendiu extrem de periculos", a declarat şeful pompierilor din Australia de Sud, Greg Nettleton.
 
Cinci locuinţe au fost distruse, un bilanţ care ar urma să se agraveze din cauza rafalelor de vânt ce ating 110 kilometri pe oră.
 
În 1983, incendiile violente au provocat peste 70 de morţi în regiunile Australia de Sud şi Victoria, după ce au devastat mii de locuinţe şi imobile, iar în februarie 2009, o "sâmbătă neagră" a provocat 173 de morţi în Victoria şi a distrus peste 2.000 de locuinţe.
 
Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Australia în timpul verii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

radu bradeanu
3.01.2015, 17:52:03

Și nu se fac isterii televizate cu cine este vinovat?

Modifică Setările