În lume

articolul anterior articolul urmator

Intrările separate în restaurante pentru femei şi bărbaţi nu vor mai fi obligatorii în Arabia Saudită

7
9 Dec 2019 06:01:46
Autor: Cristina Ene
FOTO CHANGE.ORG
FOTO CHANGE.ORG

Intrările separate pentru bărbaţi şi femei  nu vor fi mai fi obligatorii în restaurantele din Arabia Saudită, a transmis guvernul saudit, relatează BBC.

Duminică, ministrul saudit al muncipalităţilor a comunicat că restaurantele vor putea avea o singură intrare pentru femei şi bărbaţi lăsând în seama proprietarilor decizia de a menţine sau renunţa la intrările separate.

Restaurantele din Arabia saudită despărţeau şi în interior spaţiul pentru familii şi femei de cel destinat bărbaţilor care intrau singuri.

Restricţiile fuseseră relaxate discret şi in practică, multe restaurante, cafenele şi locuri publice nemaiimpunându-le rigid.

Anunţul vine în contextul reformelor sociale iniţiate de la încoronarea prinţului Mohammed bin Salman, în 2017, în scopul de a oferi o societate mai primitoare care să atragă turişti.

Anul trecut regatul saudit a pus capăt interdicţiei femeilor de a avea permis de conducere, iar anul acesta regatul a emis un decret prin care femeile saudite pot călători în străinătate neînsoţite, fără a avea nevoie de aprobarea unei rude masculine.

Însă guvernul a continuat să aresteze militanţi pentru drepturile femeilor care s-au plâns de multe alte legi discriminatorii faţă de femei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
9.12.2019, 08:55:58

Comentariu considerat abuziv.

Sorin Constantin
9.12.2019, 10:11:20

E bine se dat Mc Donalds + cola și la saudiți, vor ajunge și ei precum niște putini... Că saudiții dau la americani cu Glock-ul cal.9mm

+1 (1 vot)
Alfa Omega
9.12.2019, 11:40:49

Mare branza si raman la aceleasi tampenii de sute de ani cand ei traiau in colibe si in corturi !

+1 (1 vot)
spaima vitelor
9.12.2019, 10:17:42

vor fi 2 intrari comune pt barbati si femei: pe cea din fata vor intra barbatii, iar pe cea din spate, din respect pt barbati si nefortate de nimeni, vor intra femeile...

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
9.12.2019, 10:25:32

Iata ca dupa 1400 de ani arabetii revin la civilizatia anterioara islamului .cand femeia era si ea om nu o sclava mai prejos de o camila .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările