În lume

articolul anterior articolul urmator

Israelul a adoptat o lege ce urmăreşte să complice împărţirea Ierusalimului

6
2 Jan 2018 17:07:49
Autor: Andreea Romanovschi
Parlamentul israelian Foto: EPA/Arhivă
Parlamentul israelian Foto: EPA/Arhivă

Parlamentul israelian a adoptat marţi un proiect de lege ce vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a unor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, relevă France-Presse.

Textul, aprobat cu 64 de voturi pentru şi 51 împotrivă, face să pălească şi mai mult speranţele referitoare la soluţia a două state în conflictul israeliano-palestinian, la mai puţin de o lună de la decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, notează dhnet.be.
 
Actul normativ, propus de către o deputată a partidului naţionalist religios Căminul Evreiesc, prevede că orice acţiune de cedare către palestinieni a ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din Ierusalim va necesita votul unei majorităţi de două treimi dintre deputaţi.
 
Problema Ierusalimului este una dintre cele mai spinoase din conflictul israeliano-palestinian. În plus, procesul de pace se află într-un punct mort de trei ani.
 
Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est - ocupat şi apoi anexat de Israel în 1967 - drept capitală a statului la care aspiră. În acest timp, Israelul proclamă întregul Ierusalim - de Vest şi de Est - drept capitala sa „eternă şi indivizibilă“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Kongo-Müller
2.01.2018, 18:36:31

Dumnezeu vede ... va vine si vou randul ... Trump e imprevizibil, nu va fi vesnic sluga voastra.

+1 (1 vot)
Iris IRIS
2.01.2018, 19:33:31

@Müllere regret ca-ti spun dar trebuie sa privesti lumea in ansamblu si nu pe regiuni sau pe tari. Intre unele tari exista contracte de intelegere reciproca , intre altele exista contracte nescrise de intelegere reciproca iar numai intre unele state din pacate nu exista nici un fel de intelegere cum spre ex intre Madagascar si Romania.

0 (2 voturi)
Kongo-Müller
2.01.2018, 19:47:48

@ Iris: Contracte de intelegere pentru ce, pentru a masacra alte popoare ? Astfel de contract a existat si intre Italia lui Mussolini si Germania lui Hitler ... cei de astazi, adica Bibi si Donald, sunt exact la fel, chiar daca-i tot arata cu degetul pe cei de atunci. Adolf & Benito sau Bibi & Donald ... acelasi lucru.

+1 (3 voturi)
rozen Yosef
2.01.2018, 19:31:47

In Noul Testament este scris de multe ori despre Ierusalim si Evrei. Iata un singur exemplu: Cartea lui Matei: Cap.21:10-11-12 10. Cand a intrat in Ierusalem, toata cetatea s-a pus in miscare, si fiecare zicea: Cine este acesta?" 11. "Este Isus, Proorocul din Nazaretul Galileii", raspundeau noroadele. 12. Isus a intrat in Templul lui Dumnezeu. etc... Si acum doua intrebari: a - Isus a intrat in Ierusalimul de Est, de Vest sau, pur si simplu in Ierusalim, Capitala de atunci a Evreilor? b - Ce inseamna 'Templul lui Dumnezeu' ? sa fi fost oare Mosqeea Al Aqsa, asa cum afirma musulmanii? Domnilor, exista o Biblie care a consemnat niste evenimente. Mult mai tarziu au aparut CNN, BBC si Facebook. Aceasta este o ordine 'neabuziva', fie ca ne place, sau nu PS Sau cum a scris alaturi colegul Kongo-Muller: "Dumnezeu vede..."

-1 (1 vot)
Kongo-Müller
2.01.2018, 19:42:24

Ce facem cu neamul lui Trump si ai vostri ? In Biblie nu e scris ca locuiau pe continentul american. Nici in Europa nu erau evrei , dupa Biblie.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările