În lume

articolul anterior articolul urmator

Israelul a anunţat că a distrus un tunel de infiltraţie care pleca din Gaza

6
14 Jan 2018 10:23:56
Autor: News.ro
Fâşia Gaza Foto: EPA/Arhivă
Fâşia Gaza Foto: EPA/Arhivă

Armata israeliană a anunţat duminică că a distrus un tunel construit de Hamas, formaţiunea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, care ducea la infiltrarea în Israel, precizând că a condus raiduri aeriene şi a folosit alte mijloace pentru a demola galeria subterană, scrie AFP.

Acest gen de tunel a servit atacurilor anti-israeliene mai ales în timpul ultimului război dus de Israel în Fâşia Gaza în 2014, în cursul căruia în jur de 30 de galerii subterane au fost descoperite şi distruse. 
 
Purtătorul de cuvânt al armatei Jonathan Conricus a spus că bombardarea tunelului anunţată duminică a făcut victime. 
 
Tunelul era în construcţie şi a fost distrus sâmbătă, potrivit aceleiaşi surse. El se afla la punctul de trecere Kerem Shalom pe unde intră mărfurile, între Israel şi enclava palestiniană, precum şi conductele de gaz şi de combustibil. 
 
Această operaţiune survine în urma deciziei preşedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
 
Purtătorul de cuvânt a afirmat că Israelul, bombardând acest tunel nu a căutat să declanşeze un conflict militar, ci să-şi apere suveranitatea. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

rozen Yosef
14.01.2018, 11:01:28

In cadrul articolului se sublineaza ca: "Această operaţiune survine în urma deciziei preşedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului." Desigur, oricine citeste aceasta poate sa inteleaga ca Hamas-ul a inceput sa sape acest nou TUNEL deoarece are ceva impotriva unei decizii a Presedintelui Trump. Asa sa fie oare? Cine vrea sa afle cate ceva despre conflictul din Gaza poate citi aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Conflictul_dintre_Israel_%C8%99i_F%C3%A2%C8%99ia_Gaza Asadar, acel 'conflic' din Gaza dureaza de mai multi ani, chiar si dupa retragerea Israelului din zona RESPECTIVA in anul 2005, iar punctul MAXIM a fost atins in anul 2014, deci in perioada mandatului Obama. Prin urmare, decizia lui Trump de luna trecuta a venit dupa 70 de ani de conflicte permanente, si la 24 de ani dupa semnarea Acordurilor de Pace de la Oslo...! PS Ce mi-ar fi placut sa fac parte din echipa de avocati a Presedinteluui US...! Din pacate nu sunt! Interventiile mele sunt pe gratis! Numai pentru ADEVARUL-adevarat!

Kongo-Müller
14.01.2018, 15:36:04

Blablabla ... se stie cine controleaza Wickipedia ... dar pe Youtube se gasesc multe postari interesante: https://www.youtube.com/watch?v=K2FrtPwqlNU (Gaza War crimes investigation)

A Ela
14.01.2018, 16:14:49

pe Youtube sint postari interesante dar depinde de ce parte tii! daca ce e scris pe Wikipedia nu e adevarat asta nu e o garantie ca Hyperlink-ul publicat din Youtube nu e o minciuna! incearca de exemplu terrorist attack in jerusalem sau terrorist attack in tel aviv - youtube si ai sa vezi si altle.

+1 (1 vot)
Kongo-Müller
14.01.2018, 17:46:44

@ A Ela : Sigur ca da, ai dreptate. Nimeni nu neaga asta. Cred ca nu ai inteles ce vreau sa spun. Acolo NIMENI NU E SFANT ! TOTI SUNT CRIMINALI ! Degeaba incearca cei "alesi" sa se victimizeze. Evreii extremisti nu sunt cu nimic mai buni ca islamistii ...

0 (0 voturi)
Turbatu
15.01.2018, 09:29:53

Bha kongo monkey, maine daca se unesc toti musulmanii, tot nu reusesc ma sa-i bata pe israelieni. Pai si de ce zici sa nu sunt sfinti? Ce-au facut?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)