În lume

articolul anterior articolul urmator

Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini ale coronavirusului. Netanyahu: Sigilăm ermetic ţara

17
24 Jan 2021 20:44:22
Autor: George-Andrei Cristescu
Israelul interzice zborurile până la finalul lunii ianuarie                                           FOTO: pixabay.com
Israelul interzice zborurile până la finalul lunii ianuarie                                           FOTO: pixabay.com

Începând de marţi şi până la sfârşitul lunii ianuarie, Israelul interzice toate zborurile de pasageri pentru a opri răspândirea coronavirusului şi a noilor sale tulpini.

Guvernul israelian a aprobat duminică stoparea zborurilor companiilor interne şi externe pentru două săptămâni. Cât despre avioanele companiilor străine, acestora li se va interzice să aterizeze în Israel, excepţie făcând doar avioanele de marfă, avioanele pentru stingerea incendiilor şi a zborurilor de urgenţă medicală, scrie ziarul israelian Haaretz.

Decizia va trebui să primească aprobare şi din partea Comitetului pentru afaceri economice şi a Comitetului pentru Constituţie, Drept şi Justiţie. Noile restricţii vin la numai o săptămână după ce guvernul impunea tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internaţional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ, efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de sosirea în ţară. 

Avioanele vor putea părăsi Israelul numai în situaţii excepţionale: tratamente medicale în străinătate, proceduri legale, înmormântări familiale sau relocare. Aceste situaţii vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sănătăţii şi transporturilor.

„Suntem înaintea întregii lumi. Nicio naţiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem - sigilăm ermetic ţara”, a declarat premierul Netanyahu, într-o şedinţă cu mai mulţi oficiali, care a avut loc sâmbătă seara. 

De la debutul pandemiei, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri şi 4.361 de decese asociate cu Covid-19.

Israelul, care se numără între ţările cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid din lume, a anunţat astăzi că extinde imunizarea la persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, pentru ca acestea să îşi poată susţină examenele şcolare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.01.2021, 20:56:57

Comentariu considerat abuziv.

Înţepătorul Fauci
24.01.2021, 21:27:11

Israelienii vaccineaza tot ce are picioare si misca si tot nu fac fata epidemiei... Se pare ca vaccinul pfizer e bullshit

-2 (20 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 21:50:11

Intepatorul Fauci problema este că vaccinurile nu prea mai pare soluția. Puteți vedea singur, 3 țări, Anglia, Africa de Sud și Brazilia folosind 3 vaccinuri s-au trezit cu 3 mutații ale virusului. Israelul anunță încă una. Suntem la 4. Oare nu își dă nimeni seama că înainte de vaccinare, 1 an de zile, nu a existat nicio mutație și că brusc, ele au început o dată cu vaccinările? Pentru mine este înspăimântător ceea ce se întâmplă.

-7 (19 voturi)
Andreas TSA
24.01.2021, 20:57:22

E bine si cu declaratii bombastice dar tot il ajung procurorii. Atunci o sa regrete ca a suspendat zborurile😂 Romania ❤️

-2 (8 voturi)
Snop
24.01.2021, 21:48:15

Se pare ca dupa vaccinare lucrurile devin mai rau

-11 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările