În lume

articolul anterior articolul urmator

Israelul răspunde cu atacuri aeriene în urma lansării unei rachete din Fâşia Gaza

10
16 Apr 2021 20:38:23
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Armata israeliană a anunţat vineri că a efectuat atacuri aeriene în Fâşia Gaza, în urma unui tir de rachetă din enclava palestiniană către sudul Israelului, relatează AFP.

 
„Avioane de luptă şi elicoptere au atacat o fabrică de muniţie, un tunel de contrabandă şi un post militar” Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, precizând în acest scurt comunicat că a efectuat această operaţiune ca represalii faţă de un tir de rachetă de joi seara.
 
Proiectilul lansat din Fâşia Gaza, în care sunt activi şi combatanţi din cadrul mişcării Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată locală, a căzut într-o zonă nelocuită şi nu a cauzat nici victime şi nici pagube, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului regional Sha'ar HaNegev, un sector din sudul Israelului, limitrof encalvei palestiniene.
 
Locutori din oraşul Sderot, situat la ieşirea din nordul Fâşiei Gaza, s-au adăpostit, a precizat armata israeliană.
Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană cu două milioane de locuitori, se află sub controlul Hamas din 2007 şi este supusă de atunci unei bloacade israeliene, urmate de trei războaie între Hamas şi Israel, în 2008, 2012 şi 2014.
 

Pandemia a sărăcit şi mai mult Fâşia Gaza

Nivelul sărăciei în Fâşia Gaza depăşeşte 50%, iar condiţiile de trai s-au degradat şi mai mult după impunerea unei izolări în lupta împotriva pandemiei.
 
Tiruri de rachetă şi atacuri cu baloane incendiare din Fâşia Gaza şi atacuri ca represalii ale Israelului vizând Hamasul şi Jihadul Islamic au loc sporadic.
 
Ultimul tir de rachetă din Fâşia Gaza către Israel a avut loc la 23 martie, în seara alegerilor legislative israeliene.
 
Proiectilul a căzut atunci, fără să se soldeze cu victime, pe un teren gol, în sudul Israelului, la câteva zeci de kilometri de un oraş vizitat de către premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu.
 
Anul acesta se împlinesc zece ani de la desfăşurarea sistemului antirachetă israelian ”Domul de fier”, care interceptează rachete lansate din Fâşia Gaza şi Siria.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Noah_Scanteia
16.04.2021, 23:22:36

Aviz amatorilor iranieni....

tomas frank
17.04.2021, 09:53:33

Atita timp cit religia joaca un rol hotaritor in politica celor doua parti , nu va fi pace niciodata ! In ambele religii iudaica si islamica sint doctrine toxice si distrugatoare precum ,, legea talionului '' de exemplu - ,, dinte pentru dinte , ochi pentru ochi , etc Izrael le-a oferit musulmanilor modelul de religie dupa care s-a ghidat profetul Mohamed . La vremea creerii Coranului , profetul Mahomed a avut doua modele pt inspiratie : Tora evreilor si Biblia crestinilor . Mohamed era o persoana practica , un bun strateg si conducator de oaste . Intre sfaturile lui Isus ; ofera si obrazul celalalt , iubeste-ti dusmanii , nu stringe averi pe pamint , etc deci conceptii idealiste , si intre conceptele din Tora - ; intoleranta , neiertare , duritate fata de adversari , razbunare , etc a les pe acestea din urma . Asa ca Evreii autori ai cartii ,, sfinte'' Tora , au fost mentorii lui Mohamed si musulmanilor ! Pace nu va fi niciodata in Orientul Mijlociu !

Kongo-Müller
17.04.2021, 13:59:03

Religia ca religia, dar aici e vorba si de Politica si Geografie. Acolo e Palestina, Israel este dor un nume de tara artificiala, inventat de niste invadatori extremisti si rasisti.

-1 (1 vot)
Noah_Scanteia
17.04.2021, 19:00:01

Iar citezi colonele din Waffen-ss?

Kongo-Müller
17.04.2021, 13:55:08

Tactica obisnuita. Mossad trimite 2-3 rachete si artificii de revelion care nu produc nici macar pagube materiale, iar aviatia israeliana raspunde cu bombardarea cartierelor civile cu Napalm. Macelarul rasist Bibi se bucura ca a mai exterminat cateva sute de femei si copii.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările