În lume

articolul anterior articolul urmator

Israelul vrea să îşi redeschidă economia până pe 5 aprilie, după vaccinarea întregii populaţii eligibile

2
25 Feb 2021 08:18:44
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Israelul intenţionează să îşi redeschidă economia până pe 5 aprilie, după vaccinarea întregii populaţii eligibile împotriva Covid-19 şi discută cu producătorii de vaccinuri Pfizer şi Moderna pentru deschiderea unor fabrici în ţară, a declarat, miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite Reuters.

Israelul a importat vaccinuri fabricate de Pfizer-BioNTech şi Moderna şi a administrat cel puţin o doză de vaccin al Pfizer cel puţin la 50% din populaţia sa de 9 milioane de persoane.

Duminică, Israelul a redeschis numeroase afaceri, între care magazinele stradale şi mallurile, cu toate că unele facilităţi de recreere sunt disponibile numai persoanelor imunizate prin vaccinare sau după recuperarea în urma infectării cu Covid-19.

Mulţi dintre copii au revenit la şcoală, dat elevii din şcolile gimnaziale învaţă încă acasă, în timp ce restaurantele pot doar să ofere mîncare la pachet sau să facă livrări.

Vorbind reporterilor din Tel Aviv, Netanyahu a declarat că toţi israelienii eligibili, cu vârsta de cel puţin 16 ani, ar trebui să fie vaccinaţi până la sfârşitul lunii martie, ceea ce ar permite o redeschidere completă a economiei până pe 5 aprilie.

În vederea realegerii într-un nou scrutin, din 23 martie, Netanyahu a mai spus că discută cu şefii Pfizer şi Moderna.

”Vom înfiinţa aici două fabrici care vor face ca Israelul să devină o parte a lanţului global de aprovizionare cu vaccinuri”, a spus el.

Netanyahu a declarat că una dintre fabrici va produce flacoane pentru Moderna, iar cealaltă va fi un centru de cercetare şi dezvoltare pentru Pfizer.

Nu au existat comentarii imediate din partea niciunei companii. Marţi, Israelul a declarat că oferă cantităţi mici de vaccinuri, excedentare, pentru COVID-19 teritoriilor administrate de palestinieni, precum şi mai multor ţări.

În această lună, palestinienii au primit un transport iniţial de doze Moderna din Israel, care a ajutat la lansarea unui program limitat de vaccinare în Gaza şi Cisiordania ocupată de Israel. În timp ce Israelul a vaccinat palestinienii în Ierusalimul de Est, ţara a fost criticată în străinătate pentru că nu şi-a extins campania în celelalte zone palestiniene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Xi _ACId
25.02.2021, 09:37:57

asa da !

+5 (5 voturi)
Kongo-Müller
25.02.2021, 12:15:11

Bravo ! Europa ar trebui sa-si ia exemplu. ... Din 6 aprilie incepe vaccinarea politicienilor din statele africane, ca acestea sa recunoasca Ierusalimul capitala.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările