În lume

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden şi Ursula von der Leyen au declarat că vor urma să coopereze pentru garantarea securităţii energetice în Europa şi Ucraina

4
29 Jan 2022 00:14:42
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele american, Joe Biden, împreună cu Ursula von der Leyen, s-au angajat să coopereze pentru a garanta securitatea energetică a Europei şi a Ucrainei, în actualul context în care Rusia a desfăşurat trupe militare în apropierea graniţei cu Ucraina.

Biden şi omoloaga sa din Uniunea Europeană au declarat că lucrează împreună pentru a aproviziona cât este nevoie şi în timp util ţările din Uniunea Europeană cu gaze naturale, pentru a evita şocurile de aprovizionare, relatează news.ro.

”Statele Unite şi UE lucrează împreună pentru aprovizionarea continuă, suficientă şi în timp util a UE cu gaze naturale din diverse surse de pe tot globul, pentru a evita şocurile de aprovizionare, inclusiv cele care ar putea rezulta dintr-o nouă invazie rusă a Ucrainei”, au spus aceştia într-o declaraţie comună.

În prezent, UE depinde foarte mult de Rusia pentru acoperirea necesarului de gaze. O întrerupere a livrărilor din Rusia va duce la un şoc energetic care deja este alimentat de oferta insuficientă de pe piaţă.

SUA a avut discuţii cu mai multe ţări producătoare de energie şi companii din întreaga lume pentru a găsi soluţii eficiente de aprovizionare a Europei în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina. 

Rusia are aproape 100.000 de militari la apropierea graniţei cu Ucraina. Guvernul rus neagă plănuirea unui asalt militar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

miheil
29.01.2022, 01:19:10

Nu poate Europa să cumpere petrol de la arabi de exemplu ca să-i mai tempereze un pic pe mujici?

-1 (3 voturi)
Adin care bea gin
29.01.2022, 04:31:05

Astia doi e pro Rusi ...

+1 (3 voturi)
Adin care bea gin
29.01.2022, 05:14:58

Vor colabora sa isi aprinda basinile..

+3 (3 voturi)
snake
29.01.2022, 08:18:33

o just great. m-am linistit. joe si ursula. da da... o proasta cum rar vezi si un mos pe duca.

0 (4 voturi)
Modifică Setările