În lume

articolul anterior articolul urmator

Juan Guaido, ameninţat cu arestarea, la domiciliu, de către bărbaţi înarmaţi

0
13 Jul 2021 12:16:55
Autor: News.ro

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat că bărbaţi înarmaţi neidentificaţi l-au „ameninţat” cu arestarea la domiciliu, iar un purtător de cuvânt al opoziţiei a anunţat că un aliat al lui Guaido a fost arestat, relatează Reuters.

Soţia lui Juan Guaido, recunoscut în 2019 drept preşedintele legitim al Venezuelei de către zeci de ţări, în frunte cu Statele Unite, a anunţat luni după-amiaza (ora locală) pe Twitter că forţe de securitate au pătruns în domiciliul cuplului cu obiectivul de a-l aresta pe liderul opoziţiei.

Atunci când jurnalişti au sosit în faţa clădirii în care se află apartamentul familiei Guaido, în estul Caracasului, vecini ai cuplului înconjuraseră două camionete albe în care se aflau bărbaţi înarmaţi cu puşti de asalt, veste antiglonţ şi cagule.

Ulterior, o maşină banalizată la bordul căreia se aflau ofiţeri de poliţie a pătruns în parcarea subterană a clădirii, după care Juan Guaido a părăsit locul, câteva minute mai târziu, la bordul unui vehicul.

El le-a declarat jurnaliştilor că bărbaţii înarmaţi au plecat de la faţa locului, însă nu a fost în măsură să precizeze din care serviciu de securitate făceau parte.

Un purtător de cuvânt al lui Juan Guaido a anunţat că Freddy Guevara, unul dintre aliaţii acestuia, a fost arestat luni, pe o autostradă, la Caracas, şi a fost condus la o închisoare din capitala venezueleană.

Parchetul General a anunţat ulterior că Freddy Guevara a fost arestat în baza unor acuzaţii cu privire la terorism şi trădare.

Aceste incidente au loc în contextul în care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro - a cărui realegere în 2018 este contestată de către Juan Guaido şi numeroase ţări - ar intenţiona să reia în august negocieri în vederea scoaterii ţării din criza politică profundă în care se află.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările