În lume

articolul anterior articolul urmator

Liderii europeni promit măsuri rapide de susţinere a creşterii economice şi a pieţei muncii

0
19 Oct 2012 15:03:03
Autor: adevarul

Liderii europeni s-au angajat vineri, la Bruxelles, să accelereze punerea în practică a unor măsuri de susţinere a creşterii economice şi a pieţei muncii, în faţa ravagiilor produse de austeritate, după ce cu o zi în urmă au decis să introducă în 2013 un mecanism de supraveghere bancară.

La încheierea celei de-a doua zile a summit-ului european, şefii de state şi de guverne vor adopta un text care să reafirme angajamentele unui acord din iunie, care include un pact de creştere de 120 miliarde de euro, transmite AFP.

Potrivit proiectului de declaraţie obţinut de AFP, "este esenţial ca Uniunea Europeană să facă rapid eforturi maxime pentru punerea în practică a măsurilor convenite pentru relansarea creşterii, a investiţiilor şi a pieţei muncii, restabilirea încrederii şi îmbunătăţirea competitivităţii".

Declaraţiile intervin pe fondul nemulţumirii sociale în creştere în faţa austerităţii impuse de mai multe ţări europene, pentru redresarea finanţelor publice afectate de criza datoriilor.

Joi, în prima zi a summit-ului UE, în Grecia au avut loc o grevă generală şi manifestaţii de protest.
Potrivit proiectului de acord, Banca Europeană de Investiţii (BEI) va efectua în următoarele săptămâni o majorare de capital de 10 miliarde de euro, astfel că va ajunge la o capacitate de finanţare de 60 de miliarde de euro.

În document se afirmă că un proiect de realocare a 55 de miliarde de euro din fonduri structurale neutilizate "este pe drumul cel bun".

În cazul unui program de emisiuni de obligaţiuni pentru finanţarea de proiecte, au fost deja autorizate 100 de milioane de euro, dintr-un total de 130 de milioane de euro.

Liderii europeni s-au angajat joi noaptea la introducerea treptată a unui mecanism, în 2013, pentru supravegherea băncilor din zona euro.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările