În lume

articolul anterior articolul urmator

Londra recomandă ca navele britanice să evite Strâmtoarea Ormuz

5
20 Jul 2019 13:24:15
Autor: News.ro
Nava Stena Impero FOTO jagran.com
Nava Stena Impero FOTO jagran.com

Autorităţile de la Londra le-au recomandat, sâmbătă, navelor britanice, să evite temporar Strâmtoarea Ormuz, după “confiscarea” de către Iran a unui petrolier sub pavilion britanic, relatează presa internaţională.

“Suntem în continuare profund îngrijoraţi de acţiunile inacceptabile ale Iranului, care reprezintă o provocare clară în ceea ce priveşte libertatea internaţională de navigaţie. Am sfătuit navele britanice să nu se apropie o perioadă de zona respectivă”, a declarat o reprezentantă a guvernului.

Vineri, Gardienii Revoluţiei au anunţat că au ”confiscat” un petrolier britanic, Stena Impero, în Strâmtoarea Ormuz. Bastimentul a fost imobilizat de către Forţele navale ale Gardienilor Revoluţiei, din cauza ”nerespectării codului maritim internaţional”, ”la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime a provinciei Hormozgan”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Sepahnews.

Anunţul confiscării Stena Impero a intervenit la câteva ore după ce Curtea Supremă a Gibraltarului a decis să prelungească cu 30 de zile imobilizarea petrolierului iranian Grace 1. Nava a fost imobilizată la 4 iulie de către autorităţile din Gibraltar, un teritoriu britanic situat în sudul Spaniei, care-l suspectează că livra petrol brut Siriei, încălcând astfel sancţiuni impuse de Uniunea Europeană (UE) regimului de la Damasc al lui Bashar al-Assad. Teheranul a negat această acuzaţie şi a denunţat un act de ”piraterie” a navei sale, încărcate cu 2,1 milioane de tone de ţiţei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Goguţă
20.07.2019, 16:03:12

“Suntem în continuare profund îngrijoraţi de acţiunile inacceptabile ale Iranului, care reprezintă o provocare clară în ceea ce priveşte libertatea internaţională de navigaţie. Si petrolier iranien unde a fost retinut . pe Tamisa sau tot in apele internationale ?

+1 (5 voturi)
bivolul molatec
20.07.2019, 19:20:20

Petrolierul iranian duce petrol in Siria, si incalca sanctiunile UE fata de regimul Assad

0 (2 voturi)
Sorin Barbul
21.07.2019, 09:11:39

Goguță, ori ești tont ori ești dezinformat(ă? - că nu știu dacă e „goguță” sau „goguța”); vezi ce-ți răspunde „bivolul molatec”!

Sorin Barbul
21.07.2019, 09:13:00

Nu mai simplu ar fi ca petrolierele englezești să fie prevăzute cu niscaiva arme (tunuri, rachete, etc.)?

A4___ A4___
21.07.2019, 16:03:51

MAi simplu ar fi ai si gandii .......... Crezi ca "jukariile" astea is ieftine? plus "oamenii" care sa le manevreze ? adika soldati instruti care iarasi inseamna bani...........se vede ca ai fost o viata intreaga bugetar......si kreta ti-o dadea platea statul pe gratis.

Modifică Setările