În lume

articolul anterior articolul urmator

Lovitură de stat în Turcia. Armata a anunţat într-un comunicat citit la televiziunea naţională că Turcia este „condusă în prezent de Consiliul Păcii”

18
16 Jul 2016 00:48:20
Autor: News.ro

Lovitură de stat în Turcia. Armata a anunţat într-un comunicat citit la televiziunea naţională că Turcia este „condusă în prezent de Consiliul Păcii, care va asigura siguranţa populaţiei”.

Armata a anunţat într-un comunicat citit la televiziunea naţională că Turcia este “condusă în prezent de Consiliul Păcii, care va asigura siguranţa populaţiei”.

Lovitură de stat în Turcia. Armata a anunţat că impune legea marţială

Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT şi a anunţat restricţii de circulaţie.

Între timp, oamenii au început să îşi facă provizii de apă şi alimente de bază, pentru că se aşteaptă la penurii în perioada următoare.

Armata turcă a anunţat că a preluat controlul asupra ţării, după ce premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat.

Militarii au invocat regimul tot mai dictatorial şi ameninţarea teroristă.

Premierul Binali Yildirim a îndemnat la calm şi a afirmat că forţele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situaţia.

Şeful Statului Major şi mai mulţi politicieni au fost luaţi ostatici.

Potrivit unor surse apropiate Preşedinţiei, şeful statului se află la Bodrum, în vacanţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Popa Niculae
16.07.2016, 00:52:15

Felicit armata turcă !

+4 (4 voturi)
Mihai Alex
16.07.2016, 00:53:57

Este posibil sa fie mana occidentalilor deoarece Erdogan a facut pace cu Putin.. Nimic nu este ceea ce pare.. Miroase a CIA.

0 (6 voturi)
Popa Niculae
16.07.2016, 01:18:02

Dar dece Erdogan a sprijinit ISIS ? Și, apoi, CIA nu poate face munca autohtonilor ! Care nici n-au nevoie de ajutor. Numai de neutralitate. Ori, e clar că instituțiile statului american n-au nici un interes să se pună rău cu armata turcă. Și, probabil, armata turcă colaborează foarte bine cu instituțiile statului american. N-au motive de divergență. "Militarii au invocat regimul tot mai dictatorial şi ameninţarea teroristă". Așa este ! Armata turcă e foarte puternică. E laică, cu solidă tradiție, și are cadre de conducere cu școală. Turcia are 783 mii Kmp și 73 milioane locuitori. Militarii, și din cele mai îndepărtate unități militare, ascultă numai de comandanți, începând cu cei de la centru.

+2 (2 voturi)
Mihai Alex
16.07.2016, 01:21:11

Eu am invocat doar posibilitatea... Daca este integral o chestiune interna ii sustin 100 % orice ar fi..

+1 (1 vot)
snake
16.07.2016, 00:58:59

noua sirie.erdugan nu va lasa puterea,iar poporul turc i-l vrea.deci... .............. eu cred ca alah a inebunit.

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările