articolul anterior articolul urmator

Lumea se pregăteşte de un conflict major

60
19 Jun 2019 11:02:55
Cristian Unteanu
„Si vis pacem, para bellum“ FOTO 123 RF
„Si vis pacem, para bellum“ FOTO 123 RF

60 Comentarii

marius cristian
19.06.2019, 11:30:49

americacanii sunt war-mongerii campioni la nivel mondial , urmati la mare distanta de rusnaci si chinezoi , dar toti au aceeasi partitura in cazul unei agresiuni politico-economico-militare : victima este di vina , si-a cautat-o cu lumanarea ca nu a trecut de buna voie din pozitia ghiocel flambat in cea de capra rabatata.....

-2 (34 voturi)
Lucifer
19.06.2019, 11:44:15

Nu prea am înţeles obiectul disputei. Da, Iranul este un factor destabilizator în zonă, cu armate în Siria, Liban, Gaza şi Yemen, da, vrea acces la coridoarele de transport energetic spre Europa, da, este o putere militară şi economică în zonă imposibil de controlat. Numai că...este susţinut de Rusia, parţial de China şi de Turcia, şi de...Europa noastră. Care Europă face asta numai pentru a se încontra cu SUA+Israel, petrol şi gaze ar găsi şi din alte surse (Arabia Saudită, Emirate, Rusia, SUA, etc), dar nu, Europa noastră vrea musai din Iran.... Buboiul din Orientul Mijlociu trebuie spart, dar cum? O coaliţie a SUA şi a altor state din zonă (Arabia Saudită, Israel, etc) este insuficientă fără susţinerea Europei. Grupul ţărilor Iran, Rusia, Turcia, eventual susţinerea indirectă a Chinei este prea puternic pentru a fi uşor îngenuncheat. Dar, în definitiv, asta să fie soluţia pentru pacificarea Orientului Mijlociu? Mira-m-aş! Escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu este foarte periculoasă nu numai pentru ţările din zonă, dar şi pentru restil lumii. Şi cel mai mult va suferi Europa, alte zeci de milioane de migranţi vor năvăli spre Europa. Şi nu-i va putea opri nimeni, Turcia beligerantă nu va putea şi nici nu va vrea să limiteze exodul. De aceea ar fi bine ca Europa noastră să caşte bine ochii şi să facă ceva. De exemplu să iniţieze tratative de pace în zonă.

+8 (14 voturi)
Nicu Wiznitz
19.06.2019, 11:47:02

Propaganda pentru razboi. Asta face articolul de fata. Bineinteles ca atunci cand americanii vor sa intre cu bocancii in vreo tara, nici nu mai e nevoie de vreo cartulie cu "analize" care sa motiveze razboiul. De exemplu, poti clama ca Iranul dezvolta arme chimice...(remember?). Sau ca te temi pentru vestigiile de la Persepolis si vrei sa le salvezi. Orice merge. Ne-a demonstrat-o Bush. Cine ridica sabia, de sabie va pieri, domnule Unteanu. Razboiul e pentru cei slabi, nu cei puternici.

+1 (13 voturi)
Adrian Dinu
19.06.2019, 12:17:48

Desi Iranul este recunoscut la factor de instabilitate in regiune si stat sponsor al terorismului - cu dovezi clare - Europa, Uniunea noastra draguta, Bruxellesul, este alaturi de Iran in toata povestea asta si, pe cale de consecinta, alaturi de Rusia! O spun de m-am plictisit pentru toti fanii UE care detesta Rusia. Astazi, relatiile UE - Rusia nu au fost niciodata mai bune! Criticile UE asupra Rusiei este o bataie de joc cum rar am mai vazut! In realitate, afacerile UE - Rusia sunt ca niciodata ma bune! Sper ca Romania sa ramana apropiata SUA!

+1 (9 voturi)
Radu-Lucian Scridon
19.06.2019, 12:29:43

CONFLICT. Un pericol de extindere in toata zona..Articolul prezinta foarte realist situatina, deoasbit de tensionata , datorita escaladarii unor conflicte minore. Iranul era in timpul Sahului, o tara stabila , in plina dezvoltare, iar conflictele provocate si dirijate, au generat si genereaza ca si in cazul altor state din zona, instabilitate .Ce va urma, greu de facut previziuni !!!!

+5 (7 voturi)