În lume

articolul anterior articolul urmator

Luptă pe Downing Street nr.10: motanul premierului britanic, bătut de pisica vicepremierului

0
16 Oct 2012 18:31:01
Autor: adevarul

Larry, motanul premierului britanic David Cameron, s-a bătut pentru supremaţie, pe scările din faţa celebrei reşedinţe din Downing Street nr. 10, cu Freya, pisica lui George Osbourne, vicepremierul britanic însărcinat cu Trezoreria, informează „Daily Mail".

În timp ce David Cameron şi George Osbourne au declarat în repetate ocazii că relaţiile dintre ei sunt mult mai bune decât cele dintre precedenţii locatari de la numerele 10 şi 11 de pe Downing Street, Londra, o confruntare violentă pentru supremaţie a avut loc marţi dimineaţă între doi vecini de pe această stradă celebră, sub privirile indiferente ale poliţiştilor britanici.

Din fericire, "bătălia" s-a dat între Freya, pisica vicepremierului britanic George Osbourne, şi Larry, motanul premierului David Cameron. După această luptă, Larry s-a retras în intimitatea casei de la numărul 10 pentru a-şi linge rănile.

Relaţiile dintre cele două animale au fost tensionate încă de la bun început, după ce Larry şi-a pierdut statutul de "singura felină aflată la putere" în Marea Britanie.

Larry a fost adus în casa premierului britanic în ianuarie 2011, pentru a rezolva problema pe care reşedinţa din Downing Street nr. 10 o avea cu o invazie de şoareci, însă talentul lui de "vânător" nu s-a ridicat la înălţimea sarcinilor guvernamentale ce i-au fost trasate.

Larry a avut nevoie de şase luni pentru a prinde primul şoarece şi este văzut adeseori lenevind şi dormind pe un scaun confortabil.

Eşecul înregistrat de Larry în încercarea de a controla invazia de şoareci de pe Downing Street a devenit un subiect intens dezbătut în presa britanică. Invitat în emisiunea lui David Letterman din Statele Unite, luna trecută, David Cameron a spus că Larry este un "vânător de şoareci îngrozitor de lipsit de talent".

Tot în septembrie, Larry a fost victima unei preluări de putere şi a fost "remaniat". Se spune că premierul britanic l-a găsit pe Larry dormind pe scaunul său din reşedinţa de la numărul 10 de pe Downing Street, în timp ce un şoarece alerga prin cameră.

De atunci, Freya, animalul de companie al familiei Osbourne, a primit însărcinarea de a ţine şoarecii departe de casele de la numerele 10, 11 şi 12 de pe Downing Street.

Freya s-a întors la familia Osbourne după ce a fost dată dispărută vreme de trei ani. După ce a sosit pe Downing Street, ea a fost descrisă drept o pisică mult mai puternică şi cu un instinct accentuat de prădător.

Marţi dimineaţă, cele două feline s-au întâlnit pe scările din faţa reşedinţei de la Downing Street nr. 10 şi şi-au reglat conturile sub privirile impasibile ale unui poliţist.

După ce s-au învârtit puţin una în jurul celeilalte, Freya l-a atacat pe Larry în zona gâtului. În urma acestui atac fulgerător, motanul s-a refugiat în reşedinţa premierului britanic.

Ulterior, Larry a fost văzut lenevind în spatele unei ferestre de la nr. 10, în timp ce Freya se plimba foarte mândră pe strada din faţa casei.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii