În lume

articolul anterior articolul urmator

Luxul din palatele țigănești a ajuns până în ziarele britanice

0
13 Jun 2012 19:56:32
Autor: adevarul

O serie de documentare şi fotografii arată luxul în care trăiesc şi activităţi din viaţa de zi cu zi a familiilor bogate din comunităţile de romi din România.

Seria de documentare "Big Fat Gipsy Weddings" (n.r. "Nunta mare ţigănească") difuzată de Channel 4 arată partea nevăzută a vieţii romilor, scrie dailymail.co.uk.


Fotograful Carlo Gianferro a surprins imagini din viaţa comunităţilor de romi şi modul în care arată locuinţele celor mai bogaţi dintre aceştia.

Seria sa de fotografii, intitulată "Gipsy Interiors", arată locuinţele colorate şi supradimensionate ale acestora din palatele din România şi Moldova. Romii nu se sfiesc să-şi expună averile, aşa că îşi decorează locuinţele cu obiecte opulente.Deşi interioarele caselor variază, toate au tavane înalte, pereţi viu coloraţi şi camere uriaşe. Unele dintre camere sunt decorate cu mobilă antică, tapiţerii, picturi, icoane şi porţelanuri, în timp ce altele arată ca şi cum ar fi spaţii goale ce aşteaptă să fie decorate.


În imagini, bărbaţii pozează triumfător în fotolii în camere mari, în timp ce femeile stau pe canapele elegante, cu copiii în braţe.


"În proiectele mele mă concentrez pe oameni şi pe comunităţile din care fac parte. Ei sunt cei care modelează împrejurimile. Este esenţial să vorbim despre schimbările pe care oamenii le fac împrejurimilor, fie că acestea sunt pozitive sau negative. Încerc să văd lucrurile din diferite puncte de vedere, să ies din stereotipuri. În seria de fotografii arăt romii într-un alt fel, fără cerşetori şi săraci care trăiesc în tabere", a declarat fotograful.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările