În lume

articolul anterior articolul urmator

Manifestaţii pro-palestinene la Paris, Madrid, Londra, Montreal, Washington:  „Palestina liberă“ sau „Israel terorist“ au scandat participanţii VIDEO

29
16 May 2021 19:32:32
Autor: News.ro
Manifestanţi pro-Palestina, în faţa Ambasadei Israelului la Londra Foto: EPA EFE
Manifestanţi pro-Palestina, în faţa Ambasadei Israelului la Londra Foto: EPA EFE

Mii de persoane au participat sâmbătă la manifestaţii pro-Palestina în mai multe oraşe din toată lumea: Paris, Madrid, Londra, Berlin, Haga, Montreal, Washington.

La Paris, 45 de persoane au fost arestate. Între 2.500 şi 3.500 de persoane, potrivit autorităţilor, 4.500 - 5.000, conform organizatorilor, s-au adunat în mici grupuri în cartierul Barbès-Rochechouart, din departamentul XVIII, sâmbătă, în semn de susţinere pentru Palestina. 

Sâmbătă, 45 de persoane au fost arestate după un protest neautorizat pentru Palestina în Capitală, informează BFM TV, citând Parchetul din Paris. 
 
Aproximativ 4.200 de poliţişti şi jandarmi, conform cifrelor de la Prefectură, au fost mobilizaţi pentru a aplica măsuri "de dispersare sistematic şi mediat" când manifestanţii au încercat să se regrupeze.
 
În Madrid, aproape 2.500 de persoane, mulţi tineri cu drapele palestiniene, au mers în piaţa Puerta del Sol  din centrul oraşului.
 
 
"Acesta nu este război, e genocid", au cântat ei. "Ne masacrează", a spus Amira Sheikh-Ali, 37 de ani, de origine din Palestina.
 
La Washington şi New York, sute de oameni au luat parte la proteste pro-palestiniene.
 
 
Mai multe mii de persoane au manifestat la Montreal pentru a-şi exprima solidaritatea cu palestinienii, cerând "eliberarea Palestinei" şi denunţând "crimele de război", comise potritvit lor de Israel în Gaza.
 
"Ierusalim aparţine palestinienilor" scria pe o banderolă la o adunare în piaţa din centrul oraşului, în timp ce manifestanţii scandau "Palestina liberă" sau "Israel terorist", a constatat un jurnalist la AFP.
 
Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian, solicitând Guvernului britanic să intervină pentru a înceta operaţiunea militară israeliană. Manifestanţii s-au adunat la prânz în faţa Marble Arch, lângă Hyde Park, de unde au plecat către Ambasada Israelului, de cealaltă parte a parcului, arborând drapele palestiniene şi mesaje prin care cereau "eliberarea" teritoriilor palestiniene.
 
În Regatul Ţărilor de Jos, câteva sute de oameni la Haga au înfruntat frigul şi ploaia pentru a asculta discursuri şi a flutura steaguri palestiniene în piaţa centrală. Vineri seara, poliţia olandeză a reţinut pentru scurt timp 100 de demonstranţi pro-palestinieni în oraşul Utrecht pentru că nu respectau distanţarea.
 
În Berlin, Poliţia a încheiat un protest pro-palestinian cu 3.500 de persoane pentru că nu respectau măsurile de distanţare socială împotriva coronavirusului. Manifestanţii au răspuns aruncând cu pietre, sticle şi artificii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Marcel Cristea
16.05.2021, 20:22:41

Perfect time to round them up, and ship them back to the shit-holes countries of origins.

-6 (26 voturi)
FTheUsa
16.05.2021, 20:28:36

Puie Malestina

-5 (29 voturi)
gre raiuco
16.05.2021, 20:38:24

#marcel cristea. Foarte americaneste numele tău. Ești penibil și te maimuțăresti cu comentariile tale în ,,Ingles,,....gue tengas un Domingo de mierda comiendo vasura americana,, cabron.

+6 (8 voturi)
geminy alecs
16.05.2021, 20:59:37

antisemitismul stangii iese, din nou, la iveala. oricat ar suge stanga islamul, islamul ar masacra stanga cu prima ocazie. stanga chiar crede ca islamul ar lasa in viata homosexualii, transexualii, etc.? ahahahahhahahahahahaha

-4 (20 voturi)
Adrian Andrei
16.05.2021, 21:10:18

Bine, am inteles, au demonstrat palestinienii. Dar rachete n-au lansat? Au manifestat "pasnic" si au fost o gramada de pagube, cei mai pasnici dintre ei au fost chiar arestati... asta-i pacea pe care o doresc?!

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările