În lume

articolul anterior articolul urmator

Marea Barieră de Corali. Australia a evitat înscrierea în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial aflat în pericol

3
23 Jul 2021 16:24:23
Autor: News.ro
FOTO via News.ro
FOTO via News.ro

Australia a evitat, vineri, ca UNESCO să înscrie Marea Barieră de Corali în lista siturilor din Patrimoniul Mondial în pericol, în ciuda îngrijorărilor comunităţii ştiinţifice referitor la degradarea acestui ecosistem unic, anunţă AFP.

Comitetul Patrimoniului Mondial, care s-a reunit sub preşedinţia Chinei, a decis să amâne o decizie în această privinţă, după o acţiune de lobbz intensă a Australiei, care s-a opus                
 
Organismul cultural al ONU afirmase înaintea reuniunii Comitetului că cel mai mare sistem de recif de corali din lume (cu circa 3.000 de recife şi 300 de insule) ar trebui retrogradat la întâlnirea de luna viitoare. 
 
În recomandările sale, UNESCO a afirmat că Australia nu şi-a atins obiectivele în termeni de calitate a apei şi a atacat recordul climatic al Australiei. Creşterea temperaturii apei mării ca rezultat al încălzirii globale provocate de arderea de combustibili fosili reprezintă principalul motiv pentru care reciful a fost grav deteriorat. În ultimii cinci au au fost remarcate câteva fenomene de „înălbire”. Pe lângă încălzire, Marea Barieră este ameninţată de activităţi industriale sau agricole sau de acanthasterul purpuriu, o stea de mare invazivă.
 
Joi, Veneţia a evitat la limită înscrierea în lista Patrimoniului Mondial în pericol a UNESCO. 
 
Comitetul Patrimoniului Mondial este reunit online în aceste zile şi este prezidat din Fuzhou (China). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionica Porumbel
23.07.2021, 16:37:43

Știu ei ce știu.

+1 (1 vot)
Maleficio Decenu
23.07.2021, 18:03:01

Fenomenul El Ninio e valabil și pentru Australia din păcate apare din ce în ce mai des,cum australienii sunt tare puțini la o suprafață așa de mare,efectul antropogenic creat de ei e minimal poate din cauza asta nu vor să plătească că tot de bani evorba.

-3 (5 voturi)
pathfinder
23.07.2021, 16:55:04

1. "Comitetul Patrimoniului Mondial, care s-a reunit sub preşedinţia Chinei..." Ahamz! 2. "Organismul cultural al ONU..." Ce draku' are cultura si cu marea bariera de corali? 3. Articolul e o varza tradus cu Google Translate.

-3 (5 voturi)
Modifică Setările