În lume

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie: Cozi lungi la benzinării şi raţionalizarea vânzărilor de carburanţi, din cauza lipsei acute de şoferi de camioane

24
26 Sep 2021 07:05:23
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cozi lungi s-au format sâmbătă la benzinăriile din Marea Britanie, unde lipsa acută a şoferilor de camioane a dus la raţionalizarea carburanţilor şi la închiderea unor pompe, determinând guvernul să se gândească la emiterea unor vize temporare de muncă pentru străini, transmite Reuters.

În ţară, automobiliştii au aşteptat la cozi lungi pentru a-şi alimenta vehiculele. Un distribuitor mare a anunţat că raţionalizează vânzările, iar un număr de operatori au spus că sunt nevoiţi să închidă unele benzinării, provocând panică în rândul cumpărătorilor.
 
Membrii guvernului şi companiile petroliere afirmă că există stocuri mari de benzină şi motorină şi că nu există motive de îngrijorare, dar lipsa şoferilor de camioane afectează transportul carburanţilor din rafinării la benzinării.
 
Comercianţii avertizează că se va produce o perturbare semnificativă a aprovizionării lor în jurul Crăciunului, biroul premierului Boris Johnson anunţând că este în căutarea unei soluţii pe termen scurt pentru a rezolva lipsa şoferilor de vehicule de mare tonaj.
 
”Analizăm măsuri temporare pentru a evita problemele imediate, dar orice măsuri vom introduce vor fi pe o perioadă limitată strict”, a declarat purtătorul de cuvînt al biroului premierului Johnson din Downing Street.
 
”Ca şi alte ţări din lume suferim din cauza unui deficit temporar de şoferi care sunt necesari pentru a transporta mărfurile în ţară”, a mai spus acesta.
 
Asociaţia transportatorilor rutieri din Marea Britanie a spus că ţara are un deficit de circa 100.000 de şoferi, un rezultat al plecării lucrătorilor din sector, a Brexitului şi a Covid-19, care a dus la oprirea pregătirii şoferilor şi a testărilor de circa un an.
 
Presa a relatat că guvernul va permite emiterea a până la 5.000 de vize temporare de muncă pentru şoferi, o măsură pe care companiile de logistică şi retailerii o cer de luni de zile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

gyll
26.09.2021, 07:33:01

Pot englezii să se pupe-n acum, doar sunt deștepți tare.

+14 (14 voturi)
Ludwig
26.09.2021, 07:48:42

Sa vina Nigel Farage sa fie sofer pe camion ca dupa el s-au luat zevzecii si au votat brexit.. Au dat la tv niste cozi imense de benzina la ei ca pe timpul lui ceasca, magazine goale cu cateva sticle de suc...mai trebuiau crevetii vietnamezi si borcanele de spanac ca la noi inainte de 89...

+19 (19 voturi)
gyll
26.09.2021, 08:08:22

Sa vina, să vina și Cammeron și toți cei care i-au "sfătuit " că sunt buricul pământului dacă ies din UE. Și sunt .....

+13 (13 voturi)
Ionel Marcu
26.09.2021, 08:17:30

Hî, hî, or să stea englezii de mai multe ori la coadă ca să facă plinul, cum stăteau românii sub comuniști. De fapt românii stăteau doar o dată și bine la coadă, benzina era pe cartelă, englezii doar limitează o alimentare, deocamdată.

+11 (11 voturi)
Kelemen Jakob
26.09.2021, 08:31:52

Au sa stea lo cate o coada de 10 km toata noaptea cum stateau romanii in 1990-1994 iar cand ajungeau la pompa dupa 6-7 ore li se spunea ca nu mai este benzina. Acum le va fi mai rau decat atunci cu, cartela.

-7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările