În lume

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie va trimite 1.000 de respiratoare în India

0
2 May 2021 14:35:56
Autor: News.ro
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Marea Britanie va trimite 1.000 de respiratoare suplimentare în India pentru a ajuta ţara în prezent copleşită de pandemia de coronavirus, a anunţat, duminică, ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, scrie AFP.

"Este important să ascultăm cu atenţie autorităţile indiene şi să vedem ceea ce putem să le oferim, ce au nevoie şi ceea ce vor", a declarat la Sky News şeful diplomaţiei britanice, care a vorbit cu omologul indian Subrahmanyam Jaishankar. El se va întâlni cu acesta luni, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe la G7 de la Londra. 

Un prim transport de concentratoare de oxigen şi de respiratoare din Marea Britanie a sosit marţi în India, iar un al doilea lot de acelaşi tip va sosi vineri. În total, 495 de concentratoare de oxigen şi 200 de respiratoare vor fi livrate de Londra, fostă putere colonială.

"Le-am furnizat concentratoare de oxigen, le vom furniza respiratoare şi vom trimite un alt transport de 1.000 de respiratoare", a declarat Dominic Raab.

Copleşită de pandemie, India a înregistrat aproape 400.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore şi 3.689 de decese, bilanţul ajungând la mai mult de 215.000 de morţi în ţara care numără 1,3 miliarde de locuitori. 

Marea Britanie, care are o importantă diaspora indiană, o asociaţie de medici de origine indiană (BAPIO) se mobilizează pentru a face consultări de la distanţă pacienţilor care nu sunt urgenţe cu scopul de a ajuta serviciile de sănătate.            

"Încercăm să facem tot ceea ce putem pentru a strânge fonduri ca să trimitem echipamente, concentratoare de oxigen" pentru a creşte capacitatea la terapie intensivă, a explicat la Sky News secretarul asociaţiei, Parag Singhal. "Încercăm să le dăm o mână de ajutor colegilor noştri epuizaţi din India".

Asociaţia a adunat 250 de voluntari pentru teleconsultaţii, sperând să mobilizeze 1.000 de practicieni. 

Potrivit ultimelor cifre de la Ministerul Sănătăţii, sâmbătă, New Delhi a înregistrat 27.000 de noi contaminări şi 375 de decese în ultimele 24 de ore.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările