În lume

articolul anterior articolul urmator

Mexicul vinde la licitaţie proprietăţi de lux care au aparţinut unor traficanţi de droguri şi altor infractori

0
24 Jun 2019 13:20:09
Autor: News.ro
Presedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador FOTO Arhiva
Presedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador FOTO Arhiva

Case cu piscine şi tuneluri de evacuare, o fermă înconjurată de hectare de teren şi un apartament de lux cu o istorie terifiantă se numără între 27 de proprietăţi din Mexic care au fost confiscate de la traficanţi de droguri şi alţi infractori şi vândute duminică la licitaţie, transmite Reuters.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis că fondurile obţinute din aceste vânzări de proprietăţi şi terenuri, confiscate de guvernele anterioare, vor fi alocate comunităţilor marginalizate din statul Guerrero, marcat de sărăcie şi violenţă.
 
Între apartamentele vândute duminică se află unul care a aparţinut unui lider de cartel ucis acolo de fraţii săi, care apoi au ascuns cadavrul.
 
”Cumpărătorii vor şti că pe lângă faptul că au cumpărat un bun au făcut şi un bine, acela că îi ajută pe cei care au nevoie de sprijin din cauza sărăciei şi a marginalizării de care suferă”, a declarat vineri Lopez Obrador.
 
Una dintre primele măsuri luate de preşedintele Lopez Obrador după preluarea funcţiei sale a fost să aprobe un plan de austeritate care a inclus vânzarea avionului prezidenţial şi a altor vehicule deţinute de guvern şi concedierea gărzii prezidenţiale însărcinate cu protejarea preşedintelui.
 
Autorităţile mexicane au anunţat că în următoarele luni vor mai avea loc astfel de evenimente. Într-o licitaţie similară organizată în luna mai, autorităţile mexicane au obţinut 1,5 milioane de dolari din vânzarea unui automobil Lamborghini şi a altor bunuri care au aparţinut unor infractori şi unui fost politician.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii