În lume

articolul anterior articolul urmator

Ministrul taliban al Apărării şi-a admonestat soldaţii pentru că îşi fac selfie-uri şi pun în pericol securitatea liderilor

0
27 Sep 2021 18:02:25
Autor: Cristina Ene
Talibanii se distrează în maşinuţe FOTO captură Twitter
Talibanii se distrează în maşinuţe FOTO captură Twitter

Ministrul taliban al apărării şi-a îndemnat soldaţii să pună capăt distracţiilor în stil occidental şi selfie-urilor întrucât pun în pericol securitatea regimului, relateză Bussines Insider care preia WSJ.

De la preluarea puterii asupra capitalei Kabul şi întregului Afganistan pe 15 august, talibanii s-au filmat distrându-se în maşinuţe în parcurile de distracţie, amuzându-se în sălile de fitness, dar şi purtând haine şi accesorii occidentale.
 
Noul ministru taliban al apărării, Mawlawi Mohammad Yaqoob,fiul unuia din fondatorii mişcării militante,le-a pus în vedere soldaţilor „să-şi vadă de sarcinile care le-au fost alocate.Compromiteţi statutul nostru pe care l-am creat cu sângele martirilor noştri”.
 
Potrivit WSJ, într-un discurs recent, Mawlawi Yaqoob le-a atras atenţia soldaţilor să nu-şi mai facă selfie-uri pe care să le distribuie pe reţelele sociale pentru că riscă să dezvăluie informaţii sensibile, punând în pericol securitatea înalţilor oficiali talibani.
 
Publicaţia americană a mai dezvăluit că ministrul taliban al apărării şi-a admonestat soldaţii pentru că merg cu viteză prea mare şi se îmbracă după moda occidentală. El le-a cerut să renunţe  la părul lung, îmbrăcămintea extravagantă şi tenişii până la gleznă.
 
„Acestea sunt apucături de baroni şi gangsteri ai regimului-marionetă. Dacă mai continuăm în felul ăsta, ne vom pierde sistemul islamic”, a spus Mawlawi Yaqoob.
 
De când au preluat puterea, talibanii au purces la pedepese sângeroase similar primului lor regim între 1996 şi 2001, incendiind o femeie pe motiv că a gătit „prost” şi violând şi omorând un afgan gay.

De asemenea, au anunţat o reluare a execuţiilor şi amputărilor pe care ministrul închisorilor le-a prezentat ca necesare pentru „securitatea naţională”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările